4 ημέρες δημιουργίας στο Ρομάντσο με ελεύθερη είσοδο
Οι νικητές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού CURestartUp @Ρομάντσο, εκθέτουν για πρώτη φορά τα πρότζεκτ, με τα οποία κέρδισαν τη στέγασή τους στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο μέσω του διαγωνισμού.
Παράλληλα, οι Baby Guru παρουσιάζουν το καινούριο τους άλμπουμ, οι Αγώνες Νέων Σχεδιαστών βραβεύουν τους νικητές του διαγωνισμού, τα Bad Kids διαλέγουν μουσική, και ο Spyros Pan μας συστήνει το hang, ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό, με κοινό άξονα την έκφραση των νέων δημιουργών σε όλες της τις μορφές.
Το Another Photo Opportunity είναι μια δημιουργία του Νικόλα Παναγιωτόπουλου, του Βαγγέλη Πανταζή και του Βίκτωρα Γκόγκα. Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών από ταξίδια των τριών σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Μέσα από φωτογραφίες και ένα ποίημα του Mark Strand, το “Keeping things whole”, εξελίσσεται μια περιπλάνηση στο αστικό τοπίο, η οποία προκαλεί τον θεατή να εντοπίσει ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και το πως πράγματα που φαινομενικά είναι παντού ίδια, έχουν διαφορετική μορφή ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο συμβαίνουν.
Η ανάμιξη και ο διάλογος των πόλεων, το στοιχείο του αναπάντεχου αλλά και πολύ περπάτημα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το Another Photo Opportunity, ένα λεύκωμα που δουλεύεται μέχρι και σήμερα.
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 27 Μαρτίου /15.00
Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 27 Μαρτίου – Κυριακή 30 Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας: 15.00 – 22.00
Η μέρα πριν τη Δευτέρα, είναι η συμμετοχή του Δημοσθένη Μπάρμπα, ο οποίος έχοντας στα χέρια του μια φωτογραφική συλλογή από το Μουσείο Μπενάκη με ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Αθήνας από το 2001, αποφάσισε να επέμβει σε αυτές ζωγραφίζοντας τον μ. και τον Μ., δύο ήρωες που κάνουν μια κυριακάτικη βόλτα στην πόλη.
Παράλληλες δράσεις
Baby Guru – Marginalia, live presentation
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, 22.00
Αγώνες Νέων Σχεδιαστών, Τελετή Απονομής
Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, 20.00
Οι «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το περιοδικό Gr Design και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ), ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς ηλικίας 21 έως 30 ετών να συμμετέχουν σε μια διαδικασία, όπου έμπειρα άτομα από τον τομέα της οπτικής επικοινωνίας αξιολογούν τη δυναμική και την αρτιότητα της δουλειά τους.
Στην τελετή απονομής θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις, δώρα, προβολή βίντεο, οι βραβεύσεις των διακριθέντων που θα παραλάβουν τα έπαθλα, καθώς και μια ιδιαίτερη στιγμή τιμητικής βράβευσης ενός ανθρώπου του ελληνικού ντιζάιν.
Bad Kids, DJ set
Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, 22.00
Οι Bad Kids αποτελούνται από το δίδυμο των Trooper και Mpompos. Ο Trooper λάτρης της μαύρης μουσικής, των blues, της soul, των r&b και της hip hop και ο Mpompos λάτρης των τρελών πνευστών, του swing, της ska, του surf και του punk rock, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις, περνώντας πολλές ώρες πίσω από αρκετές κονσόλες πριν βρουν το όνομα της συνεργασίας τους.
Spyros Pan, live hang drum
Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, 19.00
Hang, σημαίνει χέρι στη γερμανική διάλεκτο της Βέρνης. Το Hang είναι ένα ιδιαίτερο κρουστό μουσικό όργανο, που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και βγάζει ένα μαγικό ήχο. Ο Spyros Pan, είναι από τους λίγους παίκτες Hang στην Ελλάδα. Μυήθηκε στην τέχνη του ιδιαιτέρου αυτού κρουστού, σε ένα ταξίδι του στο νησί Μαδέρα και έκτοτε, όχι μόνο έχει ενστερνιστεί τη φιλοσοφία του, αλλά έχει κυκλοφορήσει και δυο προσωπικούς δίσκους σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ινδία και Ιαπωνία.
- Tο NBA αποφάσισε την αναβολή του αγώνα Τίμπεργουλβς – Γουόριορς λόγω της έντασης στη Μινεάπολη
- Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη – Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
- Συρία: Η εκεχειρία με τους Κούρδους παρατείνεται για άλλες 15 ημέρες
- Ο Σλοτ «τρέλανε» τους οπαδούς της Λίβερπουλ με το 4-2-2-2
- Ρόδος: 49χρονος κατήγγειλε τον 15χρονο γιο του για απειλές – Έκανε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία
- Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ και τραυματίες στα Τίρανα σε αντικυβερνητική διαδήλωση



