Υπό εξέταση η λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το 2014
Η εμπειρία της λειτουργίας των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου (29 Δεκεμβρίου 2013) οδηγεί εμπορικούς συλλόγους να ζητήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την επανεξέταση του νόμου, ώστε από το 2014 να επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα τρεις Κυριακές μέσα στις γιορτές.
Η εμπειρία της λειτουργίας των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου (29 Δεκεμβρίου 2013) οδηγεί εμπορικούς συλλόγους να ζητήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την επανεξέταση του νόμου, ώστε από το 2014 να επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα τρεις Κυριακές μέσα στις γιορτές.
Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής υπογράφει έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο οποίο υπογραμμίζει ότι -μετά την επιτυχημένη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου και με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών- κρίνεται απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης της σχετικής απόφασης της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ώστε τα εμπορικά καταστήματα να μπορούν να ανοίγουν περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο.
Το υπουργείο έχει επισημάνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι είναι πρόθυμο να ξεκινήσει νέο γύρο διαλόγου, σε περίπτωση που εκφραστούν σχετικά αιτήματα από τις περιφέρειες και να καταστεί εφικτό να ανοίγουν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο, από το 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442