Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Β.Φλωρίδης: Δεύτερη μικρασιατική καταστροφή οι μαζικοί πλειστηριασμοί

Β.Φλωρίδης: Δεύτερη μικρασιατική καταστροφή οι μαζικοί πλειστηριασμοί

Η πραγματοποίηση μαζικών πλειστηριασμών κατοικιών θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της μικρασιατικής καταστροφής, ανέφερε ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, με αφορμή το ενδεχόμενο ψήφισης σχετικού νόμου από τη Βουλή.

Η πραγματοποίηση μαζικών πλειστηριασμών κατοικιών θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της μικρασιατικής καταστροφής, ανέφερε ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, περιγράφοντας ως φρικτή εμπειρία τη διαδικασία των πλειστηριασμών που ζει καθημερινά στα δικαστήρια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real ανέφερε: «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη Βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό».

«Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια. Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν το εμπεδώνουν και αυτά τα τρία άτομα της τρόικας, τα οποία δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι τι προσόντα έχουν και τι ψυχική ισορροπία, εδώ υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε.

Και ο κ. Φλωρίδης συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Τα άτομα τα οποία ασκούν δημόσια εξουσία και εν προκειμένω η τρόικα κυβερνά κατά ένα μεγάλο μέρος, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει να αλλάξουν τα άτομα».

Ερωτηθείς για την αποπομπή του από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δήλωσε: «Αυτές είναι αποφάσεις πολιτικές και αυτός που τις παίρνει έχει και το βάρος των αποφάσεων του. Εάν κάνω οποιαδήποτε κρίση, θα θεωρηθεί ότι κάνω αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο καλοί από μένα και εύχομαι το έργο να συνεχιστεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο