Μπλακ-άουτ λόγω προσέλευσης σε δημοψήφισμα στο Βερολίνο για το ρεύμα
«Ναι» στην επανακρατικοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου στο Βερολίνο ψήφισαν οι περισσότεροι από όσους προσήλθαν σε δημοψήφισμα για το ζήτημα, αλλά η προσέλευση ήταν τόσο μικρή που τελικά ακύρωσε -οριακά- το αποτέλεσμα. Σε ποσοστό επί του συνόλου των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, μόνο το 24,1% υπερψήφισε την πρόταση να περάσει στο δημόσιο το δίκτυο μετά τη λήξη της άδειας που έχει η σουηδική διαχειρίστρια Vattenfall.
«Ναι» στην επανακρατικοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου στο Βερολίνο ψήφισαν οι περισσότεροι από όσους προσήλθαν σε δημοψήφισμα για το ζήτημα, αλλά η προσέλευση ήταν τόσο μικρή που τελικά ακύρωσε -οριακά- το αποτέλεσμα.
Οι Βερολινέζοι καλούνταν την Κυριακή να εγκρίνουν ή να απορρίψουν πρόταση της πρωτοβουλίας πολιτών Berliner Energietisch να περάσει στο δημόσιο η διαχείριση του δικτύου από τον επόμενο χρόνο. Τότε λήγει η 20ετής άδεια της σουηδικής Vatternfall, διαχειρίστριας του ηλεκτρικού δικτύου της γερμανικής πρωτεύουσας.
Οι περισσότεροι από όσους πήγαν να ψηφίσουν την Κυριακή ψήφισαν «ναι», αλλά ο αριθμός τους δεν έπιασε το απαραίτητο όριο επί του συνόλου του πληθυσμού με δικαίωμα ψήφου.
Προϋπόθεση για να είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος στη Γερμανία είναι να έχει εγκριθεί από τουλάχιστον το 25% του συνόλου του εκλογικού σώματος.
Όσοι είπαν «ναι» την Κυριακή αντιστοιχούσαν στο 24,1% των Βερολινέζων με δικαίωμα ψήφου -έλειπαν δηλαδή μόλις 21.000 ψήφοι έλειπαν για να κυρωθεί η πρόταση. Συνολικά, στις κάλπες προσήλθε το 29,1% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Σε ανάλογο δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο στο Αμβούργο, το δίκτυο του οποίου επίσης διαχειρίζεται η Vatenfall, η πρόταση είχε επικρατήσει δεσμευτικά με οριακό αποτέλεσμα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας