Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νεκροί δύο γάλλοι δημοσιογράφοι που απήχθησαν στο Μάλι

Νεκροί δύο γάλλοι δημοσιογράφοι που απήχθησαν στο Μάλι

Νεκροί βρέθηκαν δύο γάλλοι δημοσιογράφοι του γαλλικού ραδιοσταθμού RFI που απήχθησαν στην πόλη Κιντάλ στο βόρειο Μάλι, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες για να γίνουν γνωστές το ταχύτερο δυνατό οι συνθήκες θανάτου τους.

Νεκροί βρέθηκαν δύο γάλλοι δημοσιογράφοι του γαλλικού ραδιοσταθμού RFI που απήχθησαν στην πόλη Κιντάλ στο βόρειο Μάλι, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι Κλοντ Βερλόν και Γκισλέν Ντιπόν, δημοσιογράφοι του RFI, βρέθηκαν νεκροί στο Μάλι» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Οι δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί στην Κιντάλ από ένοπλη ομάδα» και «οι υπηρεσίες του γαλλικού κράτους, σε συνεργασία με τις αρχές του Μάλι, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν γνωστές το ταχύτερο δυνατό οι συνθήκες θανάτου τους» προσθέτει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Λίγο νωρίτερα ο RFI είχε επιβεβαιώσει την απαγωγή των δύο δημοσιογράφων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο