Πρόστιμα έως και 300.000 ευρώ για σχόλια κατά της Σούπερ Λιγκ
Με συντριπτική πλειοψηφία (13 υπέρ – 3 κατά: ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και 2 απουσίες: παναθηναϊκός που αποχώρησε και ΠΑΣ Γιάννενα που δεν παρέστη) ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση Σούπερ Λίγκ η διάταξη που προβλέπει πρόστιμα έως 300.000 ευρώ στις ομάδες όταν οι ίδιες οι ΠΑΕ ή ακόμη εκπρόσωποι τους, «κύκλοι» και κυρίως ΜΜΕ που θεωρούνται φίλα προσκείμενα σε αυτές, ασκούν δυσφημιστική κριτική για τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Με συντριπτική πλειοψηφία (13 υπέρ – 3 κατά: ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και 2 απουσίες: παναθηναϊκός που αποχώρησε και ΠΑΣ Γιάννενα που δεν παρέστη) ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση Σούπερ Λίγκ η διάταξη που προβλέπει πρόστιμα έως 300.000 ευρώ στις ομάδες όταν οι ίδιες οι ΠΑΕ ή ακόμη εκπρόσωποι τους, «κύκλοι» και κυρίως ΜΜΕ που θεωρούνται φίλα προσκείμενα σε αυτές, ασκούν δυσφημιστική κριτική για τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Σχεδόν ομόφωνα λοιπόν, η Σούπερ Λίγκα υπερψήφισε τη διάταξη, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε προθεσμία δύο ημερών για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα και η SKODA Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο «συνεταιρισμός» στη σχετική διάταξη. «Όχι», ψήφισε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.
Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη αποχωρήσει από τη διαδικασία νωρίτερα, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια «φωτογραφική» διάταξη που αφορά τον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο και τον ΣΚΑΪ.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι για να εφαρμοστεί η ποινή τιμωρίας θα απαιτείται η ψήφος των 2/3 του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, ενώ η ομάδα που θα τιμωρείται θα έχει δικαίωμα έφεσης.
Σύμφωνα με τη διάταξη προβλέπονται υψηλότατα πρόστιμα τα οποία φτάνουν μέχρι και τις 300.000 ευρώ και επιπλέον κυρώσεις, αν το παράπτωμα επαναληφθεί, όπως μη ορισμός αγώνα.
Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα: «Πρέπει να αυτοπροστατευθούμε. Έπρεπε να ‘χε γίνει εδώ και χρόνια αυτό. Δεν μπορείς να εισπράττεις από τη Nova ή τον ΟΠΑΠ και να καταφέρεσαι εναντίον τους. Από αυτούς ζούμε. Πρέπει να ελέγχεις τέτοιες συμπεριφορές και να προστατέψουμε το προϊόν μας. Σε όλον τον κόσμο ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν εξήγησε το λόγο που αποχώρησε».
Αξίζει να σημειωθεί πως ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου ο Βασίλης Κωντσαντίνου, ο οποίος εκπροσωπούσε την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλε επιστολή υπέρ της διάταξης (αλλά καταμετρείται ως απούσα), η Skoda Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο «συνεταιρισμός» στη διάταξη, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για την εισήγηση και παράλληλα δεν ψήφισε, εκτός του Παναθηναϊκού και ο Απόλλων Σμύρνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακινητοποιήθηκε το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη μετά από σύγκρουση με ζώο
- Το γραφένιο θα γκρεμίσει το λίθιο από τον «θρόνο» της αποθήκευσης ενέργειας;
- Η Κίνα απλώνει οικονομικά δίχτυα στην Κεντρική Ασία – Τα εμπορικά στοιχεία
- Χανιά: Τρίγωνα κάλαντα και… μπαλωθιές – Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με κρότο
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο πλήγωσε τον Μάθιου Λίλαρντ με τις δηλώσεις του, αλλά «ποιος νοιάζεται;»
- Συνελήφθη διεθνής ποδοσφαιριστής στην Αγγλία ως ύποπτος για επίθεση
- Απαγόρευση εισόδου σε πολίτες 30 χωρών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
- Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κρατούμενος άρπαξε σωφρονιστικό υπάλληλο και τον απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442