Βουλή: Κυρώθηκε η πολυμερής συμφωνία για κοινό ευρωπαϊκό εναέριο χώρο
Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η πολυμερής συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και άλλων κρατών για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.
Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η πολυμερής συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και άλλων κρατών για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.
«Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας επιφυλάξεις σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ καταψήφισαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι θίγει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.
Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για πολύ σημαντική συμφωνία, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στον τομέα των αερομεταφορών που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης Ευρώπης.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος απέρριψε τους ισχυρισμούς βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι ανοίγει παράθυρο στην ΠΓΔΜ να χρησιμοποιήσει το όνομα «Μακεδονία» στα αεροπλάνα που θα εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Ελλάδος και θα προσγειώνονται σε ελληνικά αεροδρόμια, τονίζοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα καλύπτονται πλήρως, καθώς όλοι οι εταίροι έχουν αποδεχτεί πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο για τις αερομεταφορές που καθορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442