Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Εδώ και τώρα η λύση για το χρέος», το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου

«Εδώ και τώρα η λύση για το χρέος», το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου

Αποφάσεις για το ελληνικό χρέος το συντομότερο επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι τυχόν καθυστερήσεις από την πλευρά των δανειστών μπορεί να καθηλώσουν την κυβέρνηση. O Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος για πολιτική διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφής από τη στιγμή που η τρόικα έρχεται στην Αθήνα για να ζητήσει πρόσθετα μέτρα.

Αποφάσεις για το ελληνικό χρέος το συντομότερο επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι τυχόν καθυστερήσεις από την πλευρά των δανειστών μπορεί να καθηλώσουν την κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος για μια πολιτική διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφής από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας θα προτάξουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για το επόμενο έτος.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού «δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε» στο «Έθνος της Κυριακής», ενώ μπαράζ δηλώσεων υπήρξε και από πλευράς του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.

Η Ευρώπη πρέπει να μας δώσει τη λύση που μας χρωστάει, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του υπουργού, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει ακόμα και έκτακτο Eurogroup τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν και θα επιβεβαιωθεί επισήμως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, άρα θα είναι δυνατή η συζήτηση για το χρέος.

Σε υψηλούς τόνους και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προειδοποίησε ότι «πάει να στηθεί ένα σκηνικό με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης» που είναι «προσβλητικό για τις θυσίες του ελληνικού λαού, υπονομευτικό για τις προσπάθειες της χώρας και βλαπτικό για την ευρωζώνη συνολικά».

Στην κυβέρνηση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα» της Δευτέρας έχει σημάνει συναγερμός από το ενδεχόμενο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος να μετατεθούν για το καλοκαίρι ή, ακόμη χειρότερα, το φθινόπωρο του 2014, επειδή το Βερολίνο και οι υπόλοιπες πρωτεύουσες της ευρωζώνης θέλουν να αποφύγουν μια οριστική λύση πριν τις ευρωεκλογές.

«Και εμείς έχουμε ευρωεκλογές τον Μάιο» είναι το σχόλιο που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με το αυτό το ενδεχόμενο.

Για το Μαξίμου μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί να τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό και να δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στο εσωτερικό πεδίο.

«Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο», είναι το μήνυμα που έχει ήδη μεταφέρει ο κ. Σαμαράς σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και αναμένεται να το επαναλάβει την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή και στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο