Έσοδα 3,2 εκατ. ευρώ από πώληση δύο ακινήτων του Δημοσίου
Στην πώληση δύο ακόμη ακινήτων του Δημοσίου, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealestate.gr, έναντι συνολικού τιμήματος 3.211.000 ευρώ, προχώρησε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, και σε διάστημα δύο μηνών, το Δημόσιο θα εισπράξει έσοδα συνολικού ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ από πωλήσεις πέντε ακινήτων.
Στην πώληση δύο ακόμη ακινήτων του Δημοσίου, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealestate.gr, έναντι συνολικού τιμήματος 3.211.000 ευρώ, προχώρησε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου, έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 503 τ.μ., και πλειοδοτήθηκε στα 1.211.000 ευρώ, 10% πάνω από την τιμή εκκίνησης.
Το δεύτερο ακίνητο, αποτελεί παραθαλάσσια έκταση 44.070 τ.μ., βρίσκεται στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής και πλειοδοτήθηκε στα 2.000.000 ευρώ.
Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, και σε διάστημα δύο μηνών, το Δημόσιο θα εισπράξει έσοδα συνολικού ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ από πωλήσεις πέντε ακινήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν έως σήμερα παραμελημένα και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο.
Η ολοκλήρωση αυτών των πωλήσεων με ιδιαίτερα ικανοποιητικά τιμήματα για τα δεδομένα της αγοράς και, σε πολλές περιπτώσεις, σημαντικά πάνω από την τιμή εκκίνησης, αποτελεί απόδειξη ότι η δημοπράτηση δημοσίων ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας e-publicrealestate.gr είναι μια απλή, αξιόπιστη, διαφανής και ταχύτατη διαδικασία με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ, 20 ακόμη ακίνητα θα αξιοποιηθούν μέσα από την πλατφόρμα έως το τέλος του έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια και ψάχνει την 5η σερί νίκη του στη Euroleague
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442