Εξαρθρώθηκε δίκτυο δουλεμπόρων σε Ισπανία και Γαλλία
Σε συλλήψεις δεκάδων υπόπτων για στήσιμο δικτύου δουλεμπόρων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Ισπανία και τη Γαλλία, κατηγορώντας τους για εκμετάλλευση κινέζων μεταναστών. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος φέρονται να βρίσκονταν στη Βαρκελώνη. Το δίκτυο φέρεται να διοχέτευε τους μετανάστες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις ΗΠΑ.
Σε συλλήψεις δεκάδων υπόπτων για στήσιμο δικτύου δουλεμπόρων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Ισπανία και τη Γαλλία, κατηγορώντας τους για εκμετάλλευση κινέζων μεταναστών.
Οι φερόμενοι εγκέφαλοι του κυκλώματος συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Συνολικά συνελήφθησαν 75 άτομα, 51 στην Ισπανία και 24 στη Γαλλία σε κοινή επιχείρηση των δυνάμεων των δύο χωρών.
Το δίκτυο φέρεται να διοχέτευε τους μετανάστες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Τουρκία, όπως και τις ΗΠΑ.
Κατά τις επιχειρήσεις, βρέθηκαν 81 πλαστά διαβατήρια ασιατικών χωρών. Σύμφωνα με τις αναφορές, το δίκτυο «χρέωνε» μεταξύ 40.000 και 50.000ευρώ στους μετανάστες για να τους εξασφαλίσει μετάβαση σε ευρωπαϊκές χώρες.
Η ισπανική αστυνομία αναφέρει ότι το δίκτυο ήταν εξαιρετικά οργανωμένο και χρειάστηκε πολύμηνη προετοιμασία για την εξάρθρωσή του.
Οι «επιχειρήσεις» του δικτύου ξεκινούσαν με εντοπισμό ατόμων που ήθελαν να φύγουν από την Κίνα και στους οποίους προσέφερε -με αντάλλαγμα ένα «ισόβιο χρέος», όπως αναφέρει η El Pais, που έφτανε τα αναφερθέντα ποσά- πλαστά διαβατήρια και διέλευση, υπό τη «συνοδεία-επιτήρηση» έμπιστων συνεργατών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας