Τιμητική μαύρη ζώνη στο ταεκβοντό για τον Μπαν Γκι-Μουν
Μετά από ώριμη σκέψη και ιδιαίτερη προσοχή οι αντιπρόσωποι στα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει πλέον να διαβαίνουν την πόρτα του Γενικού Γραμματέα, Μπαν Γκι-Μουν γιατί είναι πλέον κάτοχος (τιμητικής) δέκατης μαύρης ζώνης στο ταεκβοντό. Δεν γνωρίζουμε πάντως αν ο 68χρονος ΓΓ μπορεί να σπάσει τούβλο με γυμνά χέρια.
Μετά από ώριμη σκέψη και ιδιαίτερη προσοχή οι αντιπρόσωποι στα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει πλέον να διαβαίνουν την πόρτα του Γενικού Γραμματέα, Μπαν Γκι-Μουν γιατί είναι πλέον κάτοχος (τιμητικής) δέκατης μαύρης ζώνης στο ταεκβοντό.
Δεν γνωρίζουμε πάντως αν ο 68χρονος ΓΓ μπορεί να σπάσει τούβλο με γυμνά χέρια, αλλά το σίγουρο είναι πως έχει εμπεδώσει τις αξίες και τα ιδανικά του αθλήματος.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Τσου Τσανγκ-γον, η μαύρη ζώνη είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο εξειδίκευσης στις πολεμικές τέχνες. Η απόδοσή της στον Μπαν Γκι-Μουν δείχνει πόσο συνάδουν οι αξίες της Ομοσπονδίας με τα ιδανικά του ΟΗΕ.
Ο Μπαν Γκι-Μουν, που διαδέχθηκε τον Κόφι Ανάν το 2007 και η θητεία του λήγει το 2016, εξήρε τη δράση της Ομοσπονδίας του Ταεκβοντό, και συγκεκριμένα την επίτευξη της ειρήνης μέσα από την άθληση.
«Η διεθνής Ομοσπονδία συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της με μια σειρά επιτευγμάτων στο ενεργητικό της», δήλωσε ο Μπαν Γκι-Μουν, ενώ είπε πως «αποτελεί υπόδειγμα όσον αφορά στις αξίες που μοιράζεται με τα Ηνωμένα Έθνη και το Ολυμπιακό Κίνημα».
Σημειώνεται ότι η δέκατη μαύρη ζώνη είναι μια τιμή που δεν αποδίδεται μόνο στους μετρ των πολεμικών τεχνών, αλλά και σε άτομα που έχουν έχουν συνεισφέρει με πράξεις τους στην κοινωνία.
Τυπικά στο ταεκβοντό δίνονται μέχρι εννέα μαύρες ζώνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ελ Σαλβαδόρ κατέγραψε το 2025 τη μαζικότερη φυγή δημοσιογράφων μετά τον εμφύλιο πόλεμο
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτηρίζει «φυτώριο» τρομοκρατίας την Ευρώπη και επιτίθεται στις αριστερές δυνάμεις της
- Μεξικό: Οι δολοφονίες δημοσιογράφων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2025
- Μέση Ανατολή: Μπαχρέιν και ΗΑΕ ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
- Λίβανος: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό
- Γαλλία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου


