Ένα 8χρονο αγόρι από τη Νέα Ζηλανδία κατάφερε να κερδίσει τους αντιπάλους του, πολλοί από τους οποίους είχαν 10 φορές την ηλικία του και να αναδειχθεί, σε εθνικό επίπεδο, πρωταθλητής του παιχνιδιού λέξεων «Σκραμπλ». Τώρα, θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο Τουρνουά «Σκραμπλ», το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Πράγα.

Πρόκειται για τον Λούις Χόκινς, ο οποίος ξεκίνησε να παίζει «Σκραμπλ» πριν ένα χρόνο, και αυτή ήταν η πρώτη φορά που διαγωνιζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου.

Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του φορά ως διαγωνιζόμενος, το 8χρονο αγόρι κατάφερε να κερδίσει 13 από τις 15 παρτίδες.

Η μητέρα του, Λίνλεϊ Τζένες, δήλωσε ότι αρχικά ήταν δύσκολο να βρουν ανθρώπους να παίξουν με τον Λούις, προκειμένου να εξασκηθεί στη στρατηγική του παιχνιδιού. Τελικά, ορισμένοι από τους συναδέλφους της προθυμοποιήθηκαν να γίνουν «αντίπαλοι» του 8χρονου.

Ο Λούις, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι ικανότητές του ορισμένες φορές του προκαλούσαν προβλήματα στο σχολείο, αφού γνωρίζει περισσότερες λέξεις ακόμα και από τους δασκάλους του.

«Ο δάσκαλος έλεγε ότι αυτό δεν είναι λέξη και εγώ του έλεγα φυσικά και είναι» είπε ο 8χρονος σε τοπική εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό