Μήνυση κατά του Νίκου Βούτση καταθέτουν οι ειδικοί φρουροί
Μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, προτίθεται να καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. για τον χαρακτηρισμό «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής αναφερόμενος σε αστυνομικούς.
Μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, προτίθεται να καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. για τον χαρακτηρισμό «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής αναφερόμενος σε αστυνομικούς.
Στην ανακοίνωσή τους οι Εδικοί Φρουροί αναφέρουν: «Είμαστε αναγκασμένοι, προασπιζόμενοι την τιμή και την υπόληψη όλων μας, να στραφούμε ποινικά σε βάρος του κ. Βούτση για τις συκοφαντικές και πάντως προσβλητικές δηλώσεις του σε βάρος όλων των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας».-
Υπενθυμίζεται πως με αφορμή το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών ο κ. Βούτσης είχε δηλώσει: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ’ ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».
ΝΔ: Και ο Τσίπρας θεωρεί τους αστυνομικούς «μπάτσους»
Εν τω μεταξύ, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου και ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι «μετά δεν θα μας σώνουν ούτε οι κάμερες, ούτε η καταστολή, ούτε οι οπλισμένοι μπάτσοι σε κάθε γωνία, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο».
«Μετά τον κ. Βούτση, που αποκάλεσε «μπάτσους» τους Έλληνες αστυνομικούς, ήρθε και το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης να «διευκρινίσει» ότι ο χαρακτηρισμός αναφέρεται κυρίως στα ΜΑΤ… Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποδοκιμάσει τα στελέχη του, μια που και ο ίδιος θεωρεί τους αστυνομικούς «μπάτσους». Ευχόμαστε, έστω και τώρα, να συνετιστούν στο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η ΝΔ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
- «The Moment»: Η Charli xcx απόλαυσε ιδιαιτέρως τη συνεργασία της με την Κάιλι Τζένερ
- Εθνικό Απολυτήριο: Ο οδικός χάρτης για διάλογο 9 μηνών
- Ποιος ήταν ο κατάσκοπος της Κίνας – Πώς στρατολογήθηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)
































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442