Σε 63 χρόνια θα επιστρέψει η Ιταλία στα επίπεδα απασχόλησης του 2007
Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις του ιταλικού συνδικάτου Cgil σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας και τις δυνατότητες πραγματικής ανάκαμψης μετά την πάροδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα, η Ιταλία θα χρειασθεί 63 χρόνια, για να μπορέσει να επιστρέψει η απασχόληση στα επίπεδα του 2007.
Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις του ιταλικού συνδικάτου Cgil σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας και τις δυνατότητες πραγματικής ανάκαμψης μετά την πάροδο της κρίσης.
Σύμφωνα με το Cgil, η Ιταλία θα χρειασθεί 63 χρόνια, για να μπορέσει να επιστρέψει η απασχόληση στα επίπεδα του 2007. Για την επιστροφή του ΑΕΠ στα επίπεδα προ κρίσεως, σύμφωνα με το ιταλικό συνδικάτο, θα απαιτηθούν 13 χρόνια.
«Από το 2008, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας μειώνεται κατά 1,1% κάθε έτος» υπογραμμίζεται στην μελέτη, ενώ οι θέσεις εργασίας, τα τελευταία έξι χρόνια, μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια μονάδες.
Παράλληλα, οι οικονομικές επενδύσεις, από το 2007, συρρικνώνονται κατά 3,6% κατ’ έτος. Όσο για την οικονομική ανάπτυξη, η τροχοπέδη που μπήκε από την κρίση, σύμφωνα με την Cgil, κόστισε έως τώρα 276 δισ. ευρώ στην ιταλική οικονομία.
«Χρειάζεται άμεση αλλαγή στρατηγικής: πρέπει να ξεκινήσουμε από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην οικονομική ανάπτυξη» αναφέρει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Ιταλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χίλντα και Εβίτα Ηλιοπούλου: Αποκαλύπτουν άγνωστες στιγμές του πατέρα τους πριν τον θάνατο του
- Βέροια: Απαντήσεις σε κάμερες ασφαλείας αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό της 24χρονης κοπέλας
- Σοφία Λάππου: Πέθανε η εμβληματική ηθοποιός του ΚΘΒΕ
- «Γιγαντομαχία» Ρεάλ – Μπάγερν και ζευγάρια… φωτιά στο Champions League – Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στους «4» (pic)
- Στρατηγική «αποκεφαλισμού»: Γιατί η εξόντωση των ηγετών του Ιράν ίσως κάνει το καθεστώς πιο ισχυρό
- Φθιώτιδα: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο
- Μέση Ανατολή: Πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν
- Κόντρα στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη βήμα προς το πλεονέκτημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442