
Σε πιλοτική εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το ηλεκτρονικό τιμολόγιο
Σε πιλοτική εφαρμογή σε φορείς του Δημοσίου αναμένεται να τεθεί μέσα στο προσεχές διάστημα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Ο στόχος είναι από τις αρχές του 2014 όλες οι συναλλαγές μεταξύ φορέων του Δημοσίου αλλά και των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση να γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, καταργώντας πλήρως τα χάρτινα.
Σε πιλοτική εφαρμογή σε φορείς του Δημοσίου αναμένεται να τεθεί μέσα στο προσεχές διάστημα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο.
Ο στόχος είναι από τις αρχές του 2014 όλες οι συναλλαγές μεταξύ φορέων του Δημοσίου αλλά και των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση να γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, καταργώντας πλήρως τα χάρτινα.
Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ενώ αναμένεται να υπάρξει και επιδότηση προκειμένου οι επιχειρήσεις που ανταλλάσσουν τιμολόγια με το Δημόσιο να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.
Το κόστος αναβάθμισης εκτιμάται ότι είναι μικρό, δεδομένου ότι απαιτείται μία μικρή παραμετροποίηση των υπάρχοντων εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.
Με την ηλεκτρονική τιμολόγηση θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή (μη απόδοση ΦΠΑ, πλαστά παραστατικά), ενώ για την αγορά θα σημάνει εξοικονόμηση κόστους 1,2 δισ. ευρώ καθώς οι επιχειρήσεις δε θα είναι υποχρεωμένες να διατηρούν αποθήκες για την αρχειοθέτησή τους και θα μειώνουν δραστικά το χρόνο ενασχόλησης με την παραδοσιακή τιμολόγηση.
Σήμερα στην Ελλάδα εκδίδονται 250 εκατομμύρια τιμολόγια σε ετήσια βάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)


































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442