Καβγάς ξέσπασε στην Σρι Λάνκα για το όνομα που δόθηκε σε φονικό κυκλώνα
Το όνομα που επιλέχθηκε για να δοθεί σε φονικότατο κυκλώνα που χτύπησε τη Σρι Λάνκα έγινε αφορμή για περαιτέρω γκρίνια. Οι Αρχές επέλεξαν να του δώσουν το όνομα Μαχασένα, ενός βασιλιά του 4ου αιώνα, ο οποίος λατρευόταν σαν θεός, ενώ παράλληλα είχε φροντίσει να κάνει πολλά υδρευτικά έργα.
Το όνομα που επιλέχθηκε για να δοθεί σε φονικότατο κυκλώνα που χτύπησε τη Σρι Λάνκα έγινε αφορμή για περαιτέρω γκρίνια.
Οι Αρχές επέλεξαν να του δώσουν το όνομα Μαχασένα, ενός βασιλιά του 4ου αιώνα, ο οποίος λατρευόταν σαν θεός, ενώ παράλληλα είχε φροντίσει να κάνει πολλά υδρευτικά έργα.
Ο επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ζήτησε συγγνώμη για το ατόπημα. «Λυπάμαι αν προσέβαλα τον βασιλιά και την περήφανη ιστορία της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.
Για την ιστορία, ο κυκλώνας άφησε πίσω του 18 νεκρούς, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε Μπανγκλαντές, Μιανμάρ και Σρι Λάνκα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»



