Σε καθεστώς μάρτυρα για την υπόθεση Ταπί τέθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ
Οι γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκήσουν έρευνα κατά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση την εμπλοκή της στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί. Αντιθέτως, της έδωσαν το καθεστώς του βασικού μάρτυρα, κατά του οποίου δεν αποκλείεται μελλοντικά η άσκηση δίωξης. Δεν είναι έκπληξη το καθεστώς, επισήμανε, «πάντα ενήργησα προς το συμφέρον του κράτους και σύμφωνα με τον νόμο».
Οι γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκήσουν έρευνα κατά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση την εμπλοκή της στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί. Αντιθέτως, της έδωσαν το καθεστώς του βασικού μάρτυρα, κατά του οποίου δεν αποκλείεται μελλοντικά η άσκηση δίωξης.
Το δικονομικό καθεστώς το οποίο θα έχει η Κριστίν Λαγκάρντ, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής ανάκρισης, είναι στην ενδιάμεση βαθμίδα ανάμεσα σε αυτό ενός απλού μάρτυρα της υπόθεσης και του κατηγορούμενου.
Όπως είπε σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, οι εξηγήσεις που έδωσε παρείχαν στους δικαστές απαντήσεις για τις ενέργειες της.
Ακόμη, πρόσθεσε, το καθεστώς του μάρτυρα που της έδωσαν δεν αποτέλεσε για την ίδια έκπληξη γιατί «πάντα ενήργησα προς το συμφέρον του κράτους και σύμφωνα με τον νόμο».
Την Πέμπτη είχε καταθέσει για 12 ώρες ενώπιον του δικαστηρίου.
Η Λαγκάρντ το 2008, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, είχε επιλέξει την ιδιωτική εξωδικαστική διαιτησία προς επίλυση της διαφοράς των δύο πλευρών αναφορικά με την μεταπώληση της Adidas -διευθέτηση που επέτρεψε στον γάλλο επιχειρηματία, φίλο του Νικολά Σαρκοζί, να αποκομίσει 285 εκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442