Αναγκαίο βήμα η εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», λέει ο Κ.Αρβανιτόπουλος
Ως το αναγκαίο βήμα για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στις ανάγκες μιας σημαντικής και απαραίτητης διόρθωσης στον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά». «Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε» είπε από το βήμα της Βουλής ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ως το αναγκαίο βήμα για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στις ανάγκες μιας σημαντικής και απαραίτητης διόρθωσης στον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος ενώ τόνισε ότι λόγοι μικροκομματικοί, τοπικιστικοί και ψηφοθηρικοί γέμισαν πόλεις και κωμοπόλεις με τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, επισήμανε πως ο χρόνος που γίνεται αυτή η προσπάθεια εξορθολογισμού δεν είναι ο κατάλληλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε πως, αντιθέτως, είναι επείγουσα προτεραιότητα η υλοποίηση του σχεδίου ώστε οι φοιτητές τον Σεπτέμβριο να μην φοιτούν σε «ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά», αλλά και να έχουν πτυχία ανταγωνιστικά.
«Επειγόμαστε από τον χρόνο. Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε. Θέλουμε να συνδέσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη με τον ακαδημαϊκό. Και πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Δεν θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, αλλά είναι το πρώτο βήμα μιας αναγκαίας διόρθωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εξήγησε δε πως ακολουθείται κατά γράμμα η διαδικασία, όπως νομοθετήθηκε από τον νόμο 4009 που ψηφίστηκε από συντριπτική πλειοψηφία βουλευτών και που προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442