Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα

Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα

Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι Αγανακτισμένοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και σήμερα, Κυριακή, επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.

Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι Αγανακτισμένοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και σήμερα, Κυριακή, επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.

Το περασμένο Σάββατο, 2 Μαρτίου, χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας.

Η ημέρα διαμαρτυρίας δεν επελέγη τυχαία. Αντίθετα, συνέπεσε με την άφιξη στη Λισαβόνα του κλιμακίου της τρόικας που ελέγχει την πορεία του πορτογαλικού μνημονίου.

Η συμμετοχή στις πορείες ήταν μαζική. «Ο λαός κυβερνά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, υπό τους ήχους του Grandola, Vila Morena. Και τα δύο είχαν σημαδέψει την «Επανάσταση των Γαριφάλων» το 1974 και την πτώση της δικτατορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο