
Κάτω από τις 950 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 950 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς. Το κλίμα επηρεάζουν και οι ανακοινώσεις του οίκου FTSE για τις αλλαγές στους δείκτες του, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 18 Μαρτίου.
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Στις 16:15 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 2,30% στις 941,26 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 46,8 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 2,63% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 2,95%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 3,94%.
Ανοδικά κινούνταν 30 μετοχές, 115 πτωτικά και 16 παρέμεναν σταθερές.
Το κλίμα επηρεάζουν και οι ανακοινώσεις του οίκου FTSE για τις αλλαγές στους δείκτες του, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 18 Μαρτίου.
Από τον δείκτη Developed Europe Mid-Caps αφαιρούνται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, και Eurobank, ενώ δεν προστίθεται καμία ελληνική μετοχή.
Οι προαναφερθείσες μετοχές εντάσσονται στον δείκτη Developed Europe Small Caps, από τον οποίο αφαιρούνται οι Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank.
Από τον δείκτη FTSE All World αφαιρούνται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και Eurobank, ενώ στον δείκτη FTSE AllCap προστίθεται η μετοχή της Folli Follie και αφαιρούνται οι μετοχές των Τράπεζας Κύπρου και Cyprus Popular Bank.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν υψηλότερα κατά 0,37%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε άνοδο 0,68% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν κατά 0,36%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο 0,93% και στην Ιταλία 0,76%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
- Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με drones – Μία νεκρή, πέντε τραυματίες
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442