Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο Ολάντ συναντά τον Πούτιν για να θίξει «ελευθερίες αλλά και διμερή συνεργασία»

Ο Ολάντ συναντά τον Πούτιν για να θίξει «ελευθερίες αλλά και διμερή συνεργασία»

Στις γαλλικές ανησυχίες για την κατάσταση στο μέτωπο των πολιτικών ελευθεριών στη Ρωσία αναμένεται να αναφερθεί ο Φρανσουά Ολάντ στη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όχι όμως με τρόπο που να θίγει το κλίμα της διμερούς συνεργασίας. «Θα το συζητησούμε, αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω επιθετική προσέγγιση» είπε ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στις γαλλικές ανησυχίες για την κατάσταση στο μέτωπο των πολιτικών ελευθεριών στη Ρωσία αναμένεται να αναφερθεί ο Φρανσουά Ολάντ στη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όχι όμως με τρόπο που να θίγει το κλίμα της διμερούς συνεργασίας.

«Θα το συζητησούμε, αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω επιθετική προσέγγιση» είπε ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην προηγούμενη συνάντηση του Ολάντ με τον Πούτιν τον Ιούνιο στο Παρίσι, η ατμόσφαιρα δεν είχε την άνεση που υπήρχε στις συναντήσεις του Ρώσου προέδρου με τον Σαρκοζί. Πάντως, και οι δύο πλευρές θέλουν να αποφύγουν «χάσμα» ανάλογο με εκείνο που είχδε φανεί στην πρόσφατη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στη Μόσχα.

«Τα ζητήματα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι εξίσου σημαντικά με άλλες πλευρές της συνεργασίας μας» είπε ο Ολάντ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας, λίγο πριν την συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ζήτημα της Συρίας αναμένεται επίσης να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, την στιγμή που η Μόσχα είναι ο σημαντικότερος υποστηρικτής του Άσαντ στη διεθνή σκηνή. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε την ελπίδα του για «μία πολιτική απόφαση σύντομα» που θα τερματίσει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία.

«Πολλά εξαρτώνται από την στάση του προέδρου Πούτιν» τόνισε. «Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να έχουμε έναν διάλογο σχετικά με την μεταβίβαση εξουσίας στη Συρία» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο