Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους πανελλαδικά οι αγρότες
Τον πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες από 35 «μπλόκα» στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στη Νίκαια την Κυριακή. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση αποκλεισμός του εθνικού δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ από τις 14:00 έως τις 15:00. Παράλληλα, οι αγρότες αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ένταση προκλήθηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν οι αγρότες στην Νίκαια αποφάσισαν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό.
Τον πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες από 35 «μπλόκα» στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στη Νίκαια την Κυριακή.
Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις:
- να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου
- να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι
Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και όλους τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.
Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες ανέβηκαν στην Εθνική Οδό, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν για λίγη ώρα τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στη διάρκεια της κίνησης αυτής, προκλήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών. Οι αγρότες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πέτρες και μπουκάλια.
Στο «μπλόκο» της Νίκαιας βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής τονίζοντας επιπλέον ότι τα αριστερά κόμματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.
Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, πλην όμως δεν τού επετράπη και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας τον προέτρεψε να επισκεφθεί τα μπλόκα.
Παράλληλα, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις δύο το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς δεν εξαφάλισε πρόσθετα κονδύλια»
«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν μια κραυγή απόγνωσης των ανθρώπων που διεκδικούν τα αυτονόητα για να μπορούν να παράγουν. Στην πιο δύσκολη στιγμή για τους ίδιους και τη χώρα, ο κ. Σαμαράς τους εμπαίζει, αφού ούτε θέλησε, ούτε εξασφάλισε τίποτα από τα πρόσθετα κονδύλια του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όλος ο ευρωπαϊκός Νότος και πολλές χώρες του Βορρά διασφαλίζουν πρόσθετες πληρωμές για τον αγροτικό τομέα (πχ η Γαλλία 1 δισ. ευρώ, η Ιταλία 1,5 δισ. ευρώ, η Αυστρία 700 εκατ. ευρώ, η Φινλανδία 600 εκατ. ευρώ, η Ισπανία και η Πορτογαλία από 500 εκατ. ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Scorpions: Η βραδιά που ερμήνευσαν Μαρινέλλα σε συναυλία τους στην Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 20 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης – Μία σύλληψη
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο
- Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα»
- «Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη»: Η ζωή στη Γάζα έξι μήνες μετά την «εκεχειρία»
- Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» για τον Στέφανο Μπορμπόκη (pics)
- Πάπας Λέων σε Ντόναλντ Τραμπ: Θα συνεχίσω να μιλάω ενάντια στον πόλεμο και να προωθώ την ειρήνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442