Και ξαφνικά αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης για τις ΗΠΑ το δ’ τρίμηνο του 2012
Συρρίκνωση της τάξης του 0,1% παρουσίασε η οικονομία των ΗΠΑ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν θετικό ρυθμό της τάξης του 1,1%. Πάντως, συνολικά για το 2012 η αμερικανική οικονομία σημείωσε ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% έναντι 1,8% το 2011.
Συρρίκνωση της τάξης του 0,1% παρουσίασε η οικονομία των ΗΠΑ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν θετικό ρυθμό της τάξης του 1,1%.
Το γ’ τρίμηνο του 2012 -Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο- η αμερικανική οικονομία είχε σημειώσει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3,1%.
Οι περισσότεροι αναλυτές συγκλίνουν στην άποψη ότι αυτό που επηρέασε τελικά την πορεία των οικονομικών στο τέλος του 2012 ήταν οι ατέρμονες συζητήσεις στο Κογκρέσο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».
Και μπορεί η συμφωνία Κογκρέσου-Λευκού Οίκου να ήλθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ωστόσο, ακόμα και τότε οι αναλυτές προειδοποιούσαν ότι τα χειρότερα δεν είχαν περάσει.
Πάντως, συνολικά για το 2012 η αμερικανική οικονομία σημείωσε ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% έναντι 1,8% το 2011.
Το ποσοστό είναι σαφώς βελτιωμένο, όμως, θεωρείται χαμηλό σε σύγκριση με τα αντίστοιχα (υψηλά) ποσοστά ανάπτυξης που καταγράφονταν σε παλαιότερες εποχές εξόδου των ΗΠΑ από την ύφεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οικειοθελής εισαγωγή σε κέντρο θεραπείας
- Οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι τρόλαρε πίνοντας από μπουκάλι… Άρσεναλ! (vid, pics)
- Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχείς οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια της Αττικής
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442