Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σειρά επιθέσεων τη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

Σειρά επιθέσεων τη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

Σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Στο Βύρωνα, μετά τη 1 τα ξημερώματα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ δύο τραπεζών. Την ίδια ώρα, γκαζάκια εξερράγησαν σε υποκατάστημα της ΔΕΗ, στο Μενίδι. Στη Δάφνη, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε γραφεία της ΝΔ καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Στις 01:20 στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 82 στο Βύρωνα, σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, έγινε εμπρησμός στο ΑΤΜ το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Δέκα λεπτά αργότερα, και λίγα μέτρα πιο μακριά, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 90, σε υποκατάστημα της PROTON BANK σημειώθηκε εμπρησμός στο ΑΤΜ το οποίο πήρε φωτιά ενώ έγινε και θραύση της τζαμαρίας της τράπεζας.

Στις 01:30, στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι, τοποθετήθηκαν γκαζάκια σε υποκατάστημα της ΔΕΗ και προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία του καταστήματος.

Στις 02:55, στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Δάφνη, τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Στις 03:10 άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια και εύφλεκτο υλικό σε ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στα Κάτω Πατήσια (Παρασκευοπούλου και Ρόδου) με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά, που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.

Στις 03:50 άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε ΑΤΜ καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη (Κ.Παλαιολόγου 11).

«Η κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο