Προτάσεις από ανεξάρτητη Επιτροπή για το μέλλον των κυπριακών τραπεζών
Τετραμελή ανεξάρτητη Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διόρισε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για το μέλλον του κυπριακού τραπεζικού τομέα. Η Επιτροπή πρόκειται να διερευνήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τραπεζικός τομέας και θα προβεί σε συστάσεις προς την ΚΤΚ σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της σταθερότητας του τομέα.
Τετραμελή ανεξάρτητη Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διόρισε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) για το μέλλον του κυπριακού τραπεζικού τομέα.
Η Επιτροπή πρόκειται να διερευνήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός τραπεζικός τομέας και θα προβεί σε συστάσεις προς την ΚΤΚ σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της σταθερότητας του τομέα, ούτως ώστε να ωφεληθεί η κυπριακή οικονομία σε μακροπρόθεσμη βάση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤΚ η Επιτροπή θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα:
Α) Το μέγεθος και τη δομή του τραπεζικού τομέα,
Β) Την ενίσχυση της προληπτικής ρύθμισης και εποπτείας, και
Γ) Την προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.
Κατά την εκτέλεση των εργασιών της η Επιτροπή θα λάβει υπόψη τα πρόσφατα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα, καθώς και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης της ΕΕ.
Η Επιτροπή θα αρχίσει αμέσως τις εργασίες της και αναμένεται να ετοιμάσει μια ενδιάμεση έκθεση στα μέσα του 2013, ενώ η τελική έκθεση αναμένεται τον Νοέμβριο του 2013.
Θα προβαίνει, στο μεταξύ, σε ευρείες διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς τόσο σε κυπριακό όσο και σε διεθνές επίπεδο και θα δέχεται εισηγήσεις από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Τα μέλη της επιτροπής είναι οι Ντέιντ Λάσκελες, Ντέϊβιντ Γκριν , Γιώργος Χαραλάμπους και Πιερ ντε Βεκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Τι πρέπει να προσέξετε
- Κραυγή αγωνίας για Δημοτική Κοινότητα της χώρας-Μείωση πληθυσμού 25% το 2026
- Ισπανικά ΜΜΕ για τον Παναθηναϊκό: «Σε κρίση η ομάδα του Μπενίτεθ, κίνδυνος ιστορικής αποτυχίας»
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442