Κίνδυνο για τον γερμανικό προϋπολογισμό από ελληνικό «κούρεμα» βλέπει ο Ρέσλερ
Κενό στον γερμανικό προϋπολογισμό θα προκαλέσει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει σε κίνδυνο την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, υποστηρίζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του σστο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche».
Κενό στον γερμανικό προϋπολογισμό θα προκαλέσει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει σε κίνδυνο την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, υποστηρίζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του σστο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche».
Στη συνέντευξη, που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα, ο Φ.Ρέσλερ καλεί και πάλι την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
Το «κούρεμα», σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ, θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό της Γερμανίας και θα δημιουργήσει «τρύπα», «η οποία θα πρέπει να καλυφθεί».
Επιπλέον, «η ίδια η Γερμανία δεν επιτρέπεται να χάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά, αντιθέτως, πρέπει να παραμείνει σημείο σταθερότητας στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο Γερμανός πολιτικός και τονίζει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με συμμετοχή των δημοσίων πιστωτών δεν επιτρέπεται από το γερμανικό δημοσιονομικό δίκαιο.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αξιόπιστη συμπεριφορά από την πλευρά της Ελλάδας στην εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι έχει πετύχει πρόοδο. Αυτό θα το δείξει η έκθεση της τρόικας» προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442