«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική σπείρα» είπε ο Δημήτρης Κυριαζίδης
«Εγκληματική σπείρα» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών Δημήτρης Κυριαζίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και χρυσαυγιτών βουλευτών σχετικά με τη σημαία και τη χρήση της. «Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις» είπε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα γευτούν το «χάλι» αυτών των ανθρώπων.
{{{ audio1 }}}
«Εγκληματική σπείρα» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών Δημήτρης Κυριαζίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και χρυσαυγιτών βουλευτών σχετικά με τη σημαία και τη χρήση της.
Όλοι καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους, αλλά εδώ έχουμε μία διαφανή κουκούλα πιο επικίνδυνη που πρέπει να ξεσκεπάσουμε, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις» είπε, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα γευτούν το «χάλι» αυτών των ανθρώπων.
Την Πέμπτη, κατά τη διαδικασία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τους «χρυσαυγίτες» ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν «σκουπόξυλα» προκειμένου να προβούν σε βίαιες πράξεις.
Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ραφήνα, όπου φαίνονται, όπως είπε, στελέχη της «Χρυσής Αυγής» να χτυπούν τους πάγκους των μικροπωλητών χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας αντέδρασαν οργισμένα και άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες, όπως «είστε μασόνοι», «εσείς έχετε κάνει τη σημαία κ…πανο» και «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, μάλιστα, χαρακτήρισε τη ΝΔ «χαζοχαρούμενο κόμμα», λέγοντας: «Είστε η παράταξη της προδοσίας και της φράσης η Κύπρος είναι μακριά».
Στο επίκεντρο της επίθεσης του κ.Κασιδιάρη βρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο αποκάλεσε «λασπολόγο και ψεύτη».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε κείμενο που είχε γράψει στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής το 2011 ο Ηλίας Κασιδιάρης και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που ο Χίτλερ έχασε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορουν να κάνουν σε εμάς μαθήματα πατριωτισμού» είπε σε έντονο ύφος ο κ.Γεωργιάδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
- Απάντηση Χαρίτση σε Τσίπρα: «Λαϊκό Μέτωπο του ενός δεν υπήρξε ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442