Ο Ma Qing Hua θα δοκιμάσει την F112 της HRT – Cosworth
Ο Ma Qing Hua θα γίνει ο πρώτος Κινέζος οδηγός αγώνων που θα συμμετάσχει σε Grand Prix Formula 1 (έστω και αν είναι τα ελεύθερα δοκιμαστικά) καθώς θα οδηγήσει για λογαριασμό της HRT – Cosworth στον αγώνα της Monza.
Ο 24χρονος M. Q. Hua θα πάρει τη θέση του Narain Karthikeyan στα πρώτα Ελεύθερα Δοκιμαστικά του Ιταλικού Grand Prix για να οδηγήσει για πρώτη φορά στην πίστα της Monza.
“Eίναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς το όνειρό μου, να γίνω οδηγός Formula 1”, δήλωσε ο Ma Qing Hua και πρόσθεσε: “Θα είναι η δεύτερη φορά που μπαίνω σε μονοθέσιο μετά το τεστ νέων οδηγών στην πίστα του Silverstone και είμαι πολύ ενθουσιασμένος καθώς η Monza μου αρέσει πάρα πολύ”.
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με υποστήριξε και με βοήθησε να φτάσω εδώ και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να τους απογοητεύσω”.
Ο Ma Qing Hua ξεκίνησε τους αγώνες στα 8 του χρόνια. Κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα Kart στα 12 και σε ηλικία 18 ετών κέρδισε το πρωτάθλημα Formula Renault Series Ασίας.
Είχε συμμετοχές στο A1 Grand Prix (με την ομάδα της Κίνας) αλλά και στο έπαθλο Formula Renault 2.0 NEC. Ακολούθησαν τα πρωταθλήματα Formula 3 Ισπανίας το κύπελλο Formula 3 Spain Copa de España, αλλά και συμμετοχές στη Βρετανική Formula 3.
Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Touring Car Championship Κίνας με 4 νίκες και 4 τερματισμούς στο podium για 8 αγώνες.
Τον Απρίλιο του 2012 μπήκε στο πρόγραμμα νέων οδηγών της HRT Formula 1, στα πλάισια του οποίου είχε την πρώτη του επαφή με μονοθέσιο της Formula 1 στο “Young Driver Test” του Silverstone.
auto.in.gr
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442