Ο Τζένσον Μπάτον πήρε την pole στο Βελγικό γκραν Πρι
Ο Τζένσον Μπάτον πήρε την «pole position» για το βελγικό γκραν πρι. Ο Βρετανός «πιλότος» θα έχει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης τον Ιάπωνα Καμούι Κομπαγιάσι με Ζάουμπερ, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη θέση την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Παστόρ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα με Γουίλιαμς, ενώ ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών, θα εκκινήσει από την έκτη θέση.
Ο Τζένσον Μπάτον πήρε την «pole position» για το βελγικό γκραν πρι. Ο Βρετανός «πιλότος» συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την συμπλήρωση 50 αγώνων με τη ΜακΛάρεν, παίρνοντας, παράλληλα, την πρώτη θέση στην εκκίνηση με τη βρετανική ομάδα και πρώτη μετά το γκραν πρι του Μονακό του 2009, χρονιά κατά την οποία στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.
Ο Μπάτον θα έχει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης τον Ιάπωνα Καμούι Κομπαγιάσι με Ζάουμπερ, ο οποίος σημείωσε σήμερα με τη δεύτερη θέση την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε χρονομετρημένα δοκιμαστικά.
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Παστόρ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα με Γουίλιαμς, ενώ ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών, θα εκκινήσει από την έκτη θέση.
Ο Μαρκ Γουέμπερ σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, ωστόσο μια απρογραμμάτιστη αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων τον «έριξε» στην 12η θέση της εκκίνησης, δύο θέσεις πίσω από τον «ομόσταυλό» του στη Red Bull και παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος δεν «προκρίθηκε» στο τρίτο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών.
Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το βελγικό γκραν πρι έχει ως εξής:
1. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:47.573
2. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/Ζάουμπερ) 1:47.871
3. Παστόρ Μαλντονάντο (Βενεζουέλα/Γουίλιαμς) 1:47.893
4. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Λότους) 1:48.205
5. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Ζάουμπερ) 1:48.219
6. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:48.313
7. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:48.392
8. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:48.394
9. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία/Λότους) 1:48.538
10. Πολ Ντι Ρέστα (Βρετανία/Force India) 1:48.890
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βράζει ο Βόλος με τον Τσιμεντερίδη, για επιθετικό φάουλ στο 2-2 (vid) – (pic)
- Σ. Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να μετατρέπει τη χώρα σε ουρά των ΗΠΑ και Ισραήλ – Ζητά άμεση ενημέρωση
- Καλάβρυτα: Οδηγός καρφώθηκε σε δέντρο – Σώθηκε από θαύμα
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στο Βόλος – ΑΕΚ
- Βαλένθια-Οσασούνα 1-0: Βήμα παραμονής οι «νυχτερίδες» με… όπλο την έδρα τους
- Ο προσωρινός ηγέτης του Ιράν απειλεί τον Νετανιάχου: «Εξολοθρεύτηκε»

