Υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής διαπιστώνει η Οικονομική Αστυνομία στις τουριστικές επιχειρήσεις
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικές επιχειρήσεις. Έλεγχοι έγιναν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε διάφορες περιοχές των νομών Αργολίδας, Κορινθίας και Κυκλάδων. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες σχετικές παραβάσεις.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικές επιχειρήσεις.
Έλεγχοι έγιναν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε διάφορες περιοχές των νομών Αργολίδας, Κορινθίας και Κυκλάδων. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες σχετικές παραβάσεις.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε 69 επιχειρήσεις, όπου σε 14 απ’ αυτές διαπίστωσαν φορολογικές και άλλες παραβάσεις.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν:
• Δύο παραβάσεις για λειτουργία χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, ενός καφέ-μπαρ και ενός καφενείου στην Τήνο και στην Πάρο, αντίστοιχα,
• Δώδεκα παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης σε καταστήματα στις περιοχές των Λουτρών Ωραίας Ελένης, της Νέας Επιδαύρου, του Τολού, του Ναυπλίου, της Τήνου και της Πάρου,
• Παραβάσεις του νόμου καθιέρωσης φορολογικών μηχανισμών σε τουριστική – εμπορική επιχείρηση της Πάρου.
Για τις παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Στην Τήνο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης παροχής υπηρεσιών καντίνας και ενοικίασης καθισμάτων παραλίας, καθώς και καταστήματος καφέ-μπαρ, για μη έκδοση 36 αποδείξεων λιανικής και στέρηση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας του τελευταίου, αντίστοιχα.
Επίσης, στην Πάρο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείου) για στέρηση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442