Στις 12 Σεπτεμβρίου η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM
Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας την απόφασή του για τη νομιμότητα της επικύρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου και του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Η εκκρεμής απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται να διατηρήσει τη νευρικότητα των αγορών γύρω από τις εξελίξεις στην ζώνη του ευρώ και να προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στην επιχείρηση διάσωσης της Ισπανίας. Την προσεχή Πέμπτη η γερμανική Κάτω Βουλή θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο μηχανισμό στήριξης των ισπανικών τραπεζών.
Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας την απόφασή του για τη νομιμότητα της επικύρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου και του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Η εκκρεμής απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται να διατηρήσει τη νευρικότητα των αγορών γύρω από τις εξελίξεις στην ζώνη του ευρώ και να προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στην επιχείρηση διάσωσης της Ισπανίας.
Την προσεχή Πέμπτη η γερμανική Κάτω Βουλή θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο μηχανισμό στήριξης των ισπανικών τραπεζών. Ενδεχόμενη δε αρνητική απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας για τον ESM θα ακυρώσει τόσο την προσεχή απόφαση της Bundestag, όσο και τις προηγούμενες που αφορούσαν στον ESM και το δημοσιονομικό σύμφωνο και οι οποίες επικυρώθηκαν από το κοινοβουλευτικό σώμα με ισχυρή πλειοψηφία.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας προσέφυγαν βουλευτές από παρατάξεις που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άγκελα Μέρκελ καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επαρκώς την Κάτω Βουλή. Βασικό επιχείρημα των βουλευτών είναι πως μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάρτιση του προϋπολογισμού μεταφέρεται από το Γερμανικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.