25 Μαΐου: Σεμινάριο παραδοσιακής κουζίνας στην Ξάνθη
Η chef Στέλλα Σπανού συνεχίζει, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, ώρα 17.00, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης. Το μήνα αυτόν: "Γλυκά κουταλιού/ ταψιού"
Η chef Στέλλα Σπανού συνεχίζει, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 και ώρα 17.00, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης. Το μήνα αυτόν: «Γλυκά κουταλιού/ ταψιού».
Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομιά εξαφανίζοντας τη γευστική μας κουλτούρα.
Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι τέσσερις ώρες, θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.
Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας. Ενδιαφέρεται για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις». Υπό έκδοση βρίσκονται τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος» και «Χαλκιδικήςμαγειρέματα». Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Φώτη Ραξιώνη/ExpressMarket, τωνκρεοπωλείων «Μπατζακίδη» και του Οίνου «Σγουρίδη».
Πληροφορίες – εγγραφές τηλεφωνικώς (βλ. παρακάτω), καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.