Ισοφάρισαν Φιλαδέλφεια και Βοστόνη, 2-0 οι Λέικερς
Με πρωταγωνιστές τους Χολιντέι και Ουίλιαμς που σημείωσαν 26 και 20 πόντους, αντίστοιχα, οι Φιλαδέλφεια 76ερς επικράτησαν άνετα με 109-92 στο Σικάγο των «Ταύρων» και ισοφάρισαν την σειρά των αγώνων, στο πλαίσιο του 1ου γύρου των πλέι οφ, σε 1-1. Οι Μπόστον Σέλτικς με τον Πολ Πιρς να πετυχαίνει 36 πόντους και να μαζεύει 14 ριμπάουντ, νίκησαν 87-80 τους Χοκς στην Ατλάντα και ισοφάρισαν την σειρά επίσης σε 1-1, ενώ οι Λέικερς με τους Μπράιαντ και Μπάινουμ να σημειώνουν 38 και 27 πόντους, αντίστοιχα, πήραν μία δύσκολη νίκη με 104-100 επί των Ντένβερ Νάγκετς και προηγούνται πλέον με 2-0
Με πρωταγωνιστές τους Χολιντέι και Ουίλιαμς που σημείωσαν 26 και 20 πόντους, αντίστοιχα, οι Φιλαδέλφεια 76ερς επικράτησαν άνετα με 109-92 στο Σικάγο των «Ταύρων» και ισοφάρισαν την σειρά των αγώνων, στο πλαίσιο του 1ου γύρου των πλέι οφ, σε 1-1. Κορυφαίος των γηπεδούχων, ήταν ο Νοά με 21 πόντους.
Ακόμη, οι Μπόστον Σέλτικς με τον Πολ Πιρς να πετυχαίνει 36 πόντους και να μαζεύει 14 ριμπάουντ, νίκησαν 87-80 τους Χοκς στην Ατλάντα και ισοφάρισαν την σειρά σε 1-1. Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Τζόνσον με 22 πόντους.
Παράλληλα, οι Λέικερς με τους Μπράιαντ και Μπάινουμ να σημειώνουν 38 και 27 πόντους, αντίστοιχα, πήραν μία δύσκολη νίκη με 104-100 επί των Ντένβερ Νάγκετς και προηγούνται πλέον με 2-0 στις νίκες και χρειάζονται άλλες δύο για να προκριθούν στην επόμενη φάση.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σικάγο-Φιλαδέλφεια 91-109 (Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες)
Ατλάντα-Βοστόνη 80-87 (Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες)
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΛΑ Λέικερς-Ντένβερ 104-100 (Οι Λέικερς προηγούνται 2-0 στις νίκες) Προπονητής της χρονιάς ο Πόποβιτς
Προπονητής της χρονιάς στο ΝΒΑ αναδείχθηκε ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο τεχνικός που οδήγησε τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο καλύτερο ρεκόρ της Δυτικής Περιφέρειες, κέρδισε τη συγκεκριμένη διάκριση για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς η πρώτη ήταν το 2003. Οι Σπερς ολοκλήρωσαν την κανονική σεζόν με 50 νίκες-16 ήττες και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ για 17η συνεχή χρονιά, επίτευγμα που αποτελεί ρεκόρ στο ΝΒΑ.
Από τους 119 αθλητικούς συντάκτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, οι 77 έδωσαν την πρωτιά στον Πόποβιτς, που έχει οδηγήσει τους Σαν Αντόνιο Σπερς σε τέσσερα πρωταθλήματα ΝΒΑ, από το 1996 όταν ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία. Κορυφαίος αμυντικός ο Τσάντλερ
Ο Τάισον Τσάντλερ των Νικς της Νέας Υόρκης ανακηρύχθηκε κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ για την εφετινή σεζόν. Ο σέντερ των Νικς, πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας από τη Νέα Υόρκη που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, είχε φέτος 9,9 ριμπάουντ και 1,4 τάπες κατά μέσο όσο (μαζί με 11,3 πόντους ανά αγώνα).
Ο Τσάντλερ κέρδισε το βραβείο και έβαλε τέλος στην κυριαρχία του Ντουάιτ Χάουαρντ των Ορλάντο Μάτζικ, ο οποίος ήταν τα τελευταία τρία συνεχή χρόνια κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ. Οι κορυφαίοι αμυντικοί από τη σεζόν 1982-83 όταν και καθιερώθηκε το βραβείο: