
ΔΟΛ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου έως 7,5 εκατ. ευρώ
Eγκρίθηκε από την πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση του ΔΟΛ η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ. Θα προηγηθεί η συνένωση των μετοχών με αύξηση της ονομαστικής τιμής (reverse split) από 0,55 ευρώ σε 4,40 ευρώ, ώστε ο αριθμός των μετοχών από 83.000.000 να περιοριστεί σε 10.375.000 και κατόπιν η μείωση […]
Eγκρίθηκε από την πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση του ΔΟΛ η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ.
Θα προηγηθεί η συνένωση των μετοχών με αύξηση της ονομαστικής τιμής (reverse split) από 0,55 ευρώ σε 4,40 ευρώ, ώστε ο αριθμός των μετοχών από 83.000.000 να περιοριστεί σε 10.375.000 και κατόπιν η μείωση της ονομαστικής τιμής από 4,40 ευρώ σε 0,30 ευρώ για να συμψηφιστούν ζημίες 42,5 εκατ. ευρώ.
Τόσο για το reverse split (η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή θα ανέλθει στα 1,48 ευρώ) όσο και για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να «σβηστούν» οι ζημιές ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τη γενική συνέλευση.
Η αύξηση με καταβολή μετρητών θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, θα ισχύσει το δικαίωμα προεγγραφών για τους μετόχους, η αναλογία θα είναι 9 νέες μετοχές για κάθε 4 παλαιές και το ΔΣ έλαβε την εξουσιοδότηση από τη συνέλευση για να ορίσει την τιμή διάθεσης, η οποία δύναται να είναι ανώτερη της τρέχουσας χρηματιστηριακής κατά την περίοδο που θα «τρέχει» το δικαίωμα προτίμησης.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ κ. Στ. Ψυχάρης αλλά και βασικός μέτοχος με 25,156% δεσμεύτηκε πως θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του, ενώ θα συμμετάσχει και στη διαδικασία των προεγγραφών.
Τα έσοδα της αύξησης θα αξιοποιηθούν για κεφάλαια κίνησης με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που γεννάται από την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις αλλά και να αντιμετωπιστούν οι επισφάλειες. Η διοίκηση τόνισε πως οι προσπάθειες για την τρέχουσα χρήση έχουν ως γνώμονα την επίτευξη ισοσκελισμένου ισολογισμού.
Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε την εκλογή νέου ΔΣ το οποίο θα είναι πλέον 12μελές από 14μελές. Τα μέλη του νέου ΔΣ είναι: Σταύρος Ψυχάρης, Παναγιώτης Ψυχάρης, Στάθης Ευσταθιάδης, Γιάννης Καρτάλης, Νίκος Κορίτσας, Ιωάννης Μάνος, Στέργιος Νέζης, Ιωάννης Παράσχης, Νίκος Πεφάνης, Νίκος Πιμπλής, Αντώνης Τριφύλλης και Χριστίνα Τσούτσουρα – Ψυχάρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα πρώτα ματς της 20ης αγωνιστικής (pic)
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του!
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442