Την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του αναζητά στο «Γ.Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός που υποδέχεται (22:05) τη Μέταλιστ στη ρεβάνς της Ουκρανίας για τους «16» της διοργάνωσης. Στόχος των «ερυθρολέυκων» να υπερασπιστούν το 1-0 από το Χάρκοβο, παρ’ όλα αυτά ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίθεται να παρατάξει πιο επιθετικογενές σχήμα.

Συγκεκριμένα οι Ισπανός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα τον
Ιμπαγάσα αντί του Μακούν στο κέντρο. Σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, οι
επιλογές είναι οι λογικές δεδομένης και της απουσίας του τιμωρημένου
Μέλμπεργκ. Μέγιερι (τερματοφύλακας), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Τοροσίδης
(δεξί μπακ), Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (στόπερ), Μανιάτης, Ορμπάιθ
(κεντρικά χαφ), Ιμπαγάσα (δεκάρι), Φουστέρ (δεξιός μεσοεπιθετικός),
Μιραλάς (αριστερός μεσοεπιθετικός), Τζιμπούρ (σέντερ φορ) θα είναι
πιθανότατα το βασικό σχήμα.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Κάρολ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και ο Ντιόγκο που εξέτισε την τιμωρία του. Οι υπόλοιποι είναι οι Μοδέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς και Αμπντούν. Εκτός έμειναν πέραν του Μέλμπεργκ και οι Φετφατζίδης και Φέισα.

Ολυμπιακός δεν θέλει απλώς την πρόκριση, αλλά και νίκη, που αν έρθει θα είναι η πρώτη του στην Ευρώπη το μήνα Μάρτιο, καθώς το 1993 είχε μείνει στο 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης και το 1999 στο ίδιο σκορ με τη Γιουβέντους.

Να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια του αγώνα δεν έχουν εξαντληθεί, καθώς έχουν μείνει κάποια ακριβά. Η Μέταλιστ δεν θα έχει στο πλευρό της περισσότερους από 100 οπαδούς της, ενώ αυθημερόν καταφθάνει ο ζάπλουτος πρόεδρος του συλλόγου, Ολεξάντρ Γιαροσλάφσκι.

Τέλος αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, αύριο, Παρασκευή θα δώσει το «παρών» στην κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά του Europa League. Οι αγώνες των «8» θα γίνουν στις 29/3 και 5/4, ενώ για τους «4» στις 19 και 26 Απριλίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι.

Στο όριο επτά παίκτες του Ολυμπιακού

Επτά παίκτες του Ολυμπιακού κινδυνεύουν να χάσουν το επόμενο ευρωπαϊκό ματς σε περίπτωση πρόκρισης των «ερυθρολεύκων». Η βραδινή ρεβάνς με τη Μέταλιστ κρύβει αρκετές «παγίδες» και μία από αυτές έχει να κάνει με τις κάρτες που έχουν δεχθεί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα επτά παίκτες είναι στο όριο της τιμωρίας, Χοσέ Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ραφίκ Τζεμπούρ, Βασίλης Τοροσίδης, Κέβιν Μιραλάς, Νταβίδ Φουστέρ και Ιβάν Μαρκάνο.

Οι δύο πρώτοι έχουν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν από δύο. Όπως είναι λογικό ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει στο μυαλό του το συγκεκριμένο κομμάτι και δεν αποκλείεται να διαμορφώσει την ενδεκάδα του με αυτό το δεδομένο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ