Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάσθηκε το 23,1% του ΟΛΠ
Τη μεταβίβαση των 5.775.000 μετοχών του ΟΛΠ, δηλαδή ποσοστό 23,1% και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ», ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Οργανισμός.
Η μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου επήλθε, κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α’) και της υπ’ αριθμ. 195/2011 (ΦΕΚ 2501/Β’) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
Το Δημόσιο ελέγχοντας 100% το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ», ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.
Με βάση τα παραπάνω:
α) το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ Α.Ε. διαμορφώνεται σε 51,04% και
β) το ποσοστό του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ» σε 23,1%.
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου πέρασε στο Ταμείο το 23,3 του ΟΛΘ. Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το ποσοστό του Δημοσίου είναι πλέον 50,97%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442