Στο Λονδίνο για την απονομή των BAFTA στρέφουν το βλέμμα οι κινηματογραφόφιλοι (infographic)
Στο Λονδίνο στρέφουν το βλέμμα τους την Κυριακή οι σινεφίλ ολόκληρου του πλανήτη. Αιτία η τελετή απονομής των βραβείων BAFTA. Οι Βρετανοί μοιάζει να έχουν καλύτερο γούστο, καθώς οι υποψηφιότητες των βραβείων είναι περισσότερο δίκαιες. Το The Artist προηγείται με 12 υποψηφιότητες και ακολουθεί το Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι με 11. Διάσημοι σταρ θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί, όπου θα τους υποδέχεται η... Μις Πίγκι!
Στο Λονδίνο στρέφουν το βλέμμα τους την Κυριακή οι σινεφίλ ολόκληρου του πλανήτη. Αιτία η τελετή απονομής των βραβείων BAFTA. Οι Βρετανοί μοιάζει να έχουν καλύτερο γούστο, καθώς οι υποψηφιότητες των βραβείων είναι περισσότερο δίκαιες.
Μπορεί κι εδώ το The Artist να προηγείται με 12 υποψηφιότητες, ωστόσο είναι υποψήφιες και ταινίες που σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκαν στα Όσκαρ, όπως το Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι (11 υποψηφιότητες) και το Drive.
Στη βρετανική πρωτεύουσα θα καταφτάσουν πλήθος διάσημων σταρ, ανάμεσά τους η Μισέλ Ουίλιαμς και ο Μπραντ Πιτ με τη σύντροφό του, Αντζελίνα Τζολί.
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι φαβορί των γραφείων στοιχημάτων για βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου -αν και πιο πιθανό είναι να το πάρει ένας Βρετανός (Γκάρι Όλντμαν) ή κατά το ήμισυ Ιρλανδός (Μάικλ Φασμπέντερ).
Μάλλον σίγουρη πρέπει να θεωρεί τη νίκη της η Μέριλ Στριπ: αν και ερμηνεύει την αμφιλεγόμενη στη Βρετανία Μάργκαρετ Θάτσερ όλοι μιλούν για την «ανατριχιαστική» ομοιότητά της με την πρώην πρωθυπουργό της χώρας. Αυτή η ομοιότητα αναμένεται να της χαρίσει και το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.
Τιμητικές διακρίσεις θα λάβουν οι Μάρτιν Σκορσέζε και Τζον Χερτ.
Παρουσιαστής της τελετής θα είναι ο ηθοποιός Στίβεν Φράι, ενώ τους καλεσμένους στο κόκκινο χαλί θα υποδέχεται… η Μις Πίγκι!
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»



