Με ισχυρή ζήτηση και χαμηλότερα επιτόκια δανείστηκε η Ισπανία
Επιτυχής κρίνεται η δημοπρασία ισπανικών ομολόγων με την οποία αντλήθηκαν 6,03 δισ. ευρώ την Πέμπτη, καθώς η Μαδρίτη είδε την κάλυψη να διπλασιάζεται και τα επιτόκια των χρεογράφων της να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας. Το επιτόκιο για τα δεκαετή ομόλογα έπεσε στο 5,54% -έναντι 6,97% πριν από σχεδόν έναν μήνα. Η καλή είδηση συνέβαλε στο θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Επιτυχής κρίνεται η δημοπρασία ισπανικών ομολόγων με την οποία αντλήθηκαν 6,03 δισ. ευρώ την Πέμπτη, καθώς η Μαδρίτη είδε την κάλυψη να διπλασιάζεται και τα επιτόκια των χρεογράφων της να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας.
Η δημοπρασία θεωρείτο «δοκιμή κλίματος» για τον ευρωπαϊκό δανεισμό, την στιγμή που η αναταραχή στις αγορές δεν έχει κοπάσει και το ευρώ έχει υποχωρήσει, για πρώτη φορά μετά από μήνες, κάτω από το 1,3 δολ.
Το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών στόχευε την Πέμπτη σε άντληση 3,5 δισ. ευρώ με έκδοση ομολόγων λήξης 2016, 2020 και 2021.
Τα επιτόκια για τα ομόλογα όλων των λήξεων αποκλιμακώθηκαν, πέφτοντας στο 5,54% για τα δεκαετή -από το αντίστοιχο 6,97% στην πιο πρόσφατη ανάλογη δημοπρασία στις 17 Νοεμβρίου.
Η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε τους ευνοϊκούς όρους της δημοπρασίας και δανείστηκε περισσότερο από τον αρχικό της στόχο -κίνηση που αναλυτές χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα έξυπνη» στο Reuters, καθώς υπάρχει κίνδυνος το κλίμα να γίνει πάλι εχθρικό στις αρχές του χρόνου.
Η καλή είδηση συνέβαλε στο θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να κλείνουν με μικρή άνοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442