Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μαίνεται η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία

Μαίνεται η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία

Επανήλθε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία στην αντιπαράθεσή της με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα για το εφαρμοζόμενο σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας. Σε έντονο τόνο απάντησε ο κ. Ρέππας, κάνοντας λόγο για χωρίς τέλος «αντιΣυμπολιτευόμενη ψευδολογία της ΝΔ» και παρέθεσε σειρά στοιχείων, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Επανήλθε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία στην αντιπαράθεσή της με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα για το εφαρμοζόμενο σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απευθυνόμενος στον κ. Ρέππα, επικαλέστηκε συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες -όπως υποστήριξε- παραπέμπουν σε εξαίρεση αναπληρωτών διευθυντών από την εφεδρεία, μεγάλο αριθμό «παράνομων προσλήψεων», ορισμένες «την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς και για «βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών» και διάσωσή τους από την εφεδρεία.

«Ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας» είπε ο κ. Μιχελάκης.

Σε έντονο τόνο απάντησε ο κ. Ρέππας, κάνοντας λόγο για χωρίς τέλος «αντιΣυμπολιτευόμενη ψευδολογία της ΝΔ» και παρέθεσε σειρά στοιχείων, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του κ. Μιχελάκη.

«Όσον αφορά στους αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές επαναλαμβάνουμε ότι κρίθηκαν σε προγενέστερο ανύποπτο χρόνο σύμφωνα με το νόμο και για θέσεις όπου δεν υπήρχε Γενικός Διευθυντής.

»Για δε τους μετακλητούς υπαλλήλους, καλείται η Ν.Δ. να πει αν προτείνει την κατάργησή τους, οπότε μπορεί εύκολα με βουλευτές της να φέρει την ανάλογη πρωτοβουλία της στη Βουλή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ρέππας.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, απάντησε μέσω του Βήμα 99,5 στις βολές Βενιζέλου προς τη ΝΔ περί «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». «Ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να νομίζει ότι έχει το πράσινο φως να λέει και να κάνει ό,τι νομίζει» είπε.

«Κάνουμε λοιπόν όποτε χρειάζεται κριτική και θα είναι σκληρή, όταν κάνουμε την αντιπολίτευση και αυτή γίνεται προς τους υπουργούς της κυβέρνησης και αυτή θα είναι σκληρή, αλλά ευφυολογήματα σαν αυτά του κ. Βενιζέλου ή κάποιων άλλων δεν μπορούν να γίνουν δεκτά» δήλωσε ο κ. Αντώναρος.

«Αντιπολίτευση και κριτική θα υπάρχει και είναι φυσικό ότι θα υπάρχει, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε συγκεκριμένα πράγματα. Μονομερείς αποφάσεις που μας θυμίζουν καμιά φορά τις χειρότερες στιγμές της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να γίνουν δεκτές και αυτό είναι σαφές» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο