1 κουτί Sweet and Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
1 φάκελο Ζελατίνη σε φύλλα Γιώτης
150 γραμ (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο με φρουκτόζη Fytro
100 γραμ Σαβαγιάρ
200 γραμ (1 φλιτζ. τσαγιού) Άπαχο γάλα 0% λιπαρά
100 γραμ (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
2 κουτ. σούπας Κονιάκ
Εκτέλεση
Βουτάτε το Σαβαγιαρ σε 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό γάλα και τα στρώνετε σε στρογγυλή φόρμα με σούστες διαμέτρου 22cm.
Μαλακώνετε μεμονωμένα τα φύλλα ζελατίνης σε 4 κουτ. σούπας κρύο νερό για 5 λεπτά
Τα βγάζετε από το νερό, τα στύβετε ελαφριά, τα διαλύεται σε 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
Αφήνετε το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη να κρυώσει (όχι να πήξει)
Παρασκευάζετε την Sweet and Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσετε την κρέμα 2 κουτ. σούπας Κονιάκ
Προσθέτετε στη έτοιμη κρέμα το νερό (αφού κρυώσει) στο οποίο έχετε διαλύσει τη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
Απλώνετε την κρέμα πάνω στα Σαβαγιάρ και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα
Βάζετε τη Μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας νερό
Τη ζεσταίνετε ελαφρώς μέχρι να γίνει ρευστή
Απλώνετε τη Μαρμελάδα πάνω στη κρέμα και βάζετε το γλύκισμα πάλι στο ψυγείο
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 80 γραμ.
Ενέργεια
95 kcal
Πρωτεΐνες
2,6 g
Υδατάνθρακες
19,2 g
Σάκχαρα
8,2 g
Λιπαρά
1,0 g
Κορεσμένα
1,0 g
Εδώδιμες ίνες
1,2 g
Νάτριο
0,06 g
Μερίδες ανά γλύκισμα: 12
Βάρος μερίδας: 80 γραμ.
Ισοδύναμα: 1 Ισοδύναμο άμυλου και 1/3 ισοδύναμο φρούτου
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.