Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, βρέθηκε στον ανακριτή για να καταθέσει ως μάρτυρας λόγω της θέσης που έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ πιθανόν να του ζητήθηκε η γνώμη του και για την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη.

Η κατάθεση του προέδρου της ΕΠΟ, είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών. Μάλιστα κατά την αποχώρηση του δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ουδέποτε δέχτηκα πιέσεις για τους διαιτητές. Οι διαιτητές είναι ο κρίσιμος παράγοντας για την αλλοίωση του αποτελέσματος ενός αγώνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε βρεθεί και τη Δευτέρα στο γραφείο του ανακριτή. Σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε: «Εχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι σαφής πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε το έργο της δικαιοσύνης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όποτε παρίσταται η ανάγκη εκ μέρους των λειτουργών της. Σήμερα κατέθεσα ως μάρτυρας, έπειτα από κλήση μου, στον 9ο Τακτικό Ανακριτή, κ. Κασίμη. Επ’ ευκαιρία επιθυμώ να δηλώσω ότι δεν θα σταματήσω να επιμένω στην αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή της Ε.Π.Ο. για αναβαθμισμένο και καθαρό ποδόσφαιρο».

Στο μεταξύ, τον ανακριτή επισκέφθηκε ο Βασίλης Καρακούλιας, ο οποίος κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί για την ίδια υπόθεση, και κατέθεσε αίτημα κατά της διάταξης για προσωρινή κράτησή του, ζητώντας να αποφυλακιστεί.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του Καρακούλια έχουν βρεθεί κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ