Επιχείρηση «μπλόκο στην τρόικα» με καταλήψη στο υπουργείο Οικονομικών
Μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο. Μετά το μεσημέρι τερματίστηκαν οι καταλήψεις με εξαίρεση το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι το βράδυ, ώστε να μην γίνει η συνάντηση της τρόικας με τον Ευ.Βενιζέλο. «Από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων» της κυβέρνησης, τονίζει η ΑΔΕΔΥ.
Μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο.
Μετά το μεσημέρι τερματίστηκαν οι καταλήψεις με εξαίρεση το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι το βράδυ, ώστε να μην γίνει η συνάντηση της τρόικας με τον Ευ.Βενιζέλο.
«Θα μείνουμε και τη νύχτα» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του πρώην υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Χρ.Μαγγέλης, ο οποίος συμμετέχει από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης μαζί με εκατοντάδες υπαλλήλους στην κατάληψη-αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα.
Συγκεντρώσεις υπήρξαν επίσης στο παράρτημα του υπουργείου Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος (50 άτομα), στο Αγροτικής Ανάπτυξης (10 άτομα) και στο Γενικό Λογιστήριο (30 άτομα).
Επίσης αποκλεισμένο από μαθητές ήταν και το υπουργείο Παιδείας.
Το πρωί υπάλληλοι που είχαν καταλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέβηκαν στο οδόστρωμα της Μεσογείων και άρχισαν να κλείνουν συμβολικά, για λίγα λεπτά κάθε φορά, τη λεωφόρο.
Ο πρώτος αποκλεισμός του δρόμου, μάλιστα, έγινε σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους καταληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, και οι δύο ομάδες έκλεισαν για λίγα λεπτά ταυτόχρονα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Μεσογείων.
Εκείνη την ώρα παραλίγο να προκληθεί ατύχημα, καθώς ένα οδηγός ημιφορτηγού στο ρεύμα ανόδου δεν σταμάτησε, συνέχισε να μαρσάρει και παραλίγο να πέσει επάνω στους διαδηλωτές, που αναγκάστηκαν να ανοίξουν τον κλοιό.
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα [Πέμπτη] που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.
» Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Το απόγευμα στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας