Το πρόγραμμα του MotoGP 2012
Το νέο πρωτάθλημα του MotoGP δεν θα περιλαμβάνει νέους αγώνες, αλλά το 2013 θα προστεθεί το Grand Prix Αργεντινής σε μια ανακαινισμένη πίστα της επαρχίας Santiago del Estero.
Τους ίδιους με φέτος 18 αγώνες περιλαμβάνει το πρωταρχικό πρόγραμμα του MotoGP 2012 που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM), ενώ παράλληλα η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ (Dorna) ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα του 2013 θα προστεθεί και η Αργεντινή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις εκκρεμότητες, πριν οριστικοποιηθεί και πριν την τελική του ψήφιση. Πρόκειται για την υπογραφή των τελικών συμβολαίων με τις πίστες της Jerez στην Ισπανία και του Estoril στην Πορτογαλία, καθώς και με την πίστα που θα φιλοξενεήσει το MotoGP Γερμανίας – και ενδεχομένως να μην είναι το Sachsenring.
Όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, η χρονιά θα ξεκινήσει με το νυχτερινό αγώνα της Doha του Κατάρ και θα τελειώσει με τον αγώνα στη Valencia της Ισπανίας. Μια ακόμη διαφορά είναι ότι τα GP Ηνωμένων Πολιτειών, στη Laguna Seca, θα διεξαχθούν διαδοχικά και μεταξύ τους θα μεσολαβήσουν θερινές διακοπές τριών εβδομάδων.
Το 2013 και για τα επόμενα τρία χρόνια, τουλάχιστον, το σπορ θα επιστρέψει στην Αργεντινή – αλλά όχι στο Buenos Aires, όπως στο παρελθόν. Θα φιλοξενηθεί στο Autodromo Termas de Rio Hondo, στην επαρχία Santiago del Estero – με την προϋπόθεση φυσικά ότι η πίστα θα πάρει την έγκριση της FIM.
MOTOGP 2012 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
15 Απριλίου – Κατάρ (Losail)
29 Απριλίου – Ισπανία (Jerez)
6 Μαΐου – Πορτογαλία (Estoril)
20 Μαΐου – Γαλλία (Le Mans)
3 Ιουνίου – Καταλονία (Βαρκελώνη)
17 Ιουνίου – Βρετανία (Silverstone)
30 Ιουνίου – Ολλανδία (Assen)
8 Ιουλίου – Γερμανία
15 Ιουλίου – Ιταλία (Mugello)
29 Ιουλίου – Η.Π.Α. (Laguna Seca)
19 Αυγούστου – Η.Π.Α. (Indianapolis)
26 Αυγούστου – Τσεχία (Brno)
16 Σεπτεμβρίου – Αγ. Μαρίνος (Misano)
30 Σεπτεμβρίου – Ισπανία (Αραγονία)
14 Οκτωβρίου – Ιαπωνία (Motegi)
21 Οκτωβρίου – Μαλαισία (Sepang)
28 Οκτωβρίου – Αυστραλία (Phillip Island)
11 Νοεμβρίου – Ισπανία (Valencia)
auto.in.gr
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442