Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Ένα πετρελαιοφόρο που κατελήφθη από πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό τον Οκτώβριο με 24μελές πλήρωμα αφέθηκε ελεύθερο μετά από «μακρά και πολύ οδυνηρή ομηρία», και μετά την απώλεια ενός μέλους του πληρώματος.

Ένα πετρελαιοφόρο που κατελήφθη από πειρατές τον Οκτώβριο με 24μελές πλήρωμα αφέθηκε ελεύθερο μετά από «μακρά και πολύ οδυνηρή ομηρία», και μετά την απώλεια ενός μέλους του πληρώματος.

Πρόκειται για το πλοίο «MV Polar», υπό σημαία του Παναμά και χωρητικότητας 72.825 τόνων, που κατελήφθη σε απόσταση περίπου 600 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας στις 30 Οκτωβρίου 2010.

Κατά τη στιγμή της κατάληψης του, το δεξαμενόπλοιο είχε 24 μέλη πληρώματος: έναν Ρουμάνο, τρεις Έλληνες, τρεις Μαυροβούνιους, έναν Σέρβο και δεκαέξι Φιλιππινέζους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του πλοίου Paradise Navigation SA. Όμως, ένας από το πλήρωμα, ο Προυντέντε Καμπράλ, πέθανε κατά την κράτησή του το Νοέμβριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο