Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η ΔΕΘ δεν πρέπει να λειτουργεί ως περιφερειακός κρατικός θίασος, λέει η Ντ.Μπακογιάννη

Η ΔΕΘ δεν πρέπει να λειτουργεί ως περιφερειακός κρατικός θίασος, λέει η Ντ.Μπακογιάννη

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχει συμβολική σημασία για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως περιφερειακός κρατικός θίασος, για να έχουν δουλειά τα νυχτερινά μαγαζιά ή για να γίνεται αρεστός ο κάθε αρχηγός κόμματος» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχει συμβολική σημασία για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως περιφερειακός κρατικός θίασος, για να έχουν δουλειά τα νυχτερινά μαγαζιά ή για να γίνεται αρεστός ο κάθε αρχηγός κόμματος» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη.

Περιοδεύοντας στις Σέρρες, συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και λιτότητα στις εξαγγελίες».

Αναφερόμενη στο θεσμό του «Καλλικράτη» η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι στόχος είναι να στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση, ενώ πρόσθεσε ότι «ο θεσμός βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και οι πολίτες τον εκτιμούν».

«Η συμφωνία με τους Φιλανδούς είναι τραγικό λάθος του κ. Βενιζέλου», είπε η κυρία Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι παροιμιώδης».

Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ η κυρία Μπακογιάννη το χαρακτήρισε ως αναποτελεσματικό μέτρο. «Πρέπει να στραφούμε στη μείωση των εξόδων και στη μείωση της σπατάλης του κράτους», είπε.

«Έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι, το 23% είναι παραφροσύνη, το κράτος δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, πρέπει να στραφεί σε μία απλοποιημένη φορολογία της τάξεως του 20%, την οποία προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία».

Για μια ακόμη φορά επεσήμανε ότι «η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενωμένες όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας». Όσον αφορά το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη δεν το απέκλεισε, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική αυτοδυναμίας ενός κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει εντολή στα κόμματα να συνεργαστούν» .

Η επίσκεψή της στο νομό θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, οπότε θα έχει συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού, στην Πρώτη Σερρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο