Θλάση Β’ βαθμού υπέστη στην προπόνηση του ΠΑΟΚ την Κυριακή ο Μπρούνο Τσιρίλο με τον Ιταλό αμυντικός του «Δικεφάλου» να είναι πλέον αμφίβολος για τη ρεβάνς της Ουκρανίας κόντρα στην Καρπάτι για τα πλέι οφ του Europa League. Ο Τσιρίλο ξεκίνησε αμέσως πρόγραμμα θεραπείας, ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον λοξό και εγκάρσιο κοιλιακό μυ, όμως θεωρείται δύσκολο να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Πέμπτης.

Τον αγώνα ενδεχομένως να χάσει και ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος συνεχίζει πρόγραμμα θεραπείας και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει, ενώ την Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητικές εξετάσεις.

Ωστόσο, υπήρξε και καλό νέο για τον Λάζλο Μπόλονι, καθώς στις ασκήσεις τακτικής που περιελάμβανε το πρόγραμμα συμμετείχε κανονικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στο Λβιβ, ενώ αντίθετα οι Βλάνταν Ίβιτς, Θανάσης Παπάζογλου και Κώστας Σταφυλίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και ουσιαστικά έχουν τεθεί νοκ άουτ.

Λίγο πριν από το τέλος της προπόνησης αποχώρησε προληπτικά ο Στέφανος Αθανασιάδης, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, όμως, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στον αγώνα της Τούμπας, θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή που θα αναχωρήσει την Τρίτη (17:00) με πτήση τσάρτερ.

Ισοπαλία για την Καρπάτι που ξεκούρασε παίκτες

Στο μεταξύ, η Καρπάτι Λβιβ, τρεις μέρες μετά την ήττα της από τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ταβρίγια στην Συμφερόπολη για την 7η αγωνιστική του ουκρανικού πρωταθλήματος και έφτασε τους πέντε βαθμούς. Ο Κονόνοφ ξεκούρασε αρκετούς παίκτες από τους έντεκα που ξεκίνησε κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως τον αρχηγό Ιγκορ Χουντόμπιακ και η Ταβρίγια ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος.

Στο 33′ ο Μαξίμ Καλινιτσένκο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με εντυπωσιακό σουτ. Η Ταβρίγια κατέβασε ταχύτητα μετά το γκολ της και η ομάδα από το Λβιβ ήταν πιο δραστήρια στην επανάληψη. Ο Κονόνοφ έχοντας στο μυαλό του την ρεβάνς με τον «Δικέφαλο» αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον Φεντέτσκι με τον Οσίπκο για να τον ξεκουράσει.

Όλα έδειχναν πως η Ταβρίγια θα έπαιρνε τη νίκη αλλά στο 78′ σε μια ανύποπτη φάση η Καρπάτι ισοφάρισε σε 1-1. Ο ξεχασμένος στα δεξιά Μάρτινιουκ σέντραρε αμέσως στον Λούκας και ο Ισπανός ψύχραιμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Καρπάτι.

Ο Ολεγκ Κονόνοφ χρησιμοποίησε τους εξής παίκτες: Μπογκατίνοφ, Πετρίφσκιι, Μπάλαζιτς, Μπόρχα, Φεντέτσκι (45′ Οσίπκο), Χόντβιν, Μάρτινιουκ, Κραφτσένκο, Πατσέκο (62′ Λούκας Πέρεθ Μαρτίνεθ), Βορόνκοφ (58′ Μπατίστα), Κοπολόβετς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ