Από τις 15 Σεπτεμβρίου η χορήγηση μεθαδόνης απ’ όλα τα νοσοκομεία της Αττικής
Το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής (περίπου 30, πλην από εκείνα των Παίδων), θα χορηγούν υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής (τουλάχιστον 30, πλην από εκείνα των Παίδων), θα χορηγούν υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Πρόκειται για τα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Ελπίς, Αγία Όλγα, Παμμακάριστος, ΚΑΤ, Γεννηματά, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός, Αμαλία Φλέμιγκ, Άγιος Σάββας, Πατησίων, Έλενα Βενιζέλου, Αλεξάνδρα, Αγία Ελένη, Άγιοι Ανάργυροι, 3ο και 7ο ΙΚΑ, Πολυκλινική, Ανδρέας Συγγρός, Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας, ΚΑ Περάματος, Κρατικό Νίκαιας, Θριάσειο, Μεταξά, Αττικόν.
Ο ΟΚΑΝΑ έχει επίσης απευθύνει αίτημα στο Δρομοκαϊτειο και στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, από τα οποία αναμένονται απαντήσεις. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, στην υπόλοιπη χώρα (πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης) σχεδιάζεται η λειτουργία μίας μονάδας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο κάθε νομού, εκτός εάν υπάρχει αυξημένη ζήτηση.
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
«Δεν μπορούμε να εκριζώσουμε τη χρήση των ναρκωτικών, αλλά θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι ήδη είναι έτοιμες, στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε μονάδες απεξάρτησης, οι οποίες καλούνται να βοηθήσουν 987 εξαρτημένα άτομα, που βρίσκονται στη σχετική λίστα.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε, επίσης, ότι μισοί από τους αναμένοντες είναι μετανάστες, «γεγονός το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη και να μας βοηθήσουν συνολικά στα προβλήματα, που συνεπάγεται η μετανάστευση».
Αντιδράσεις
«Ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι η μετατροπή των νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, σε κέντρα χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών είναι σωστή γιατί συμφωνούν σε αυτή η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ! Τους παραδίδουμε στην κρίση του λαού και της νεολαίας. Αυτή την εγκληματική πολιτική των υποκαταστάτων και της νομιμοποίησης της χρήσης ο λαός έχει χρέος και ευθύνη να την αντιμετωπίσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442