
Με απώλειες 0,96% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Παρά την ανοδική αντίδραση που κατέγραφαν οι τιμές των μετοχών στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, η αγορά τελικά έκλεισε με πτώση, συμπληρώνοντας δέκα πτωτικές συνεδριάσεις: ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.176,88 μονάδες με απώλειες 0,96%.
Παρά την ανοδική αντίδραση που κατέγραφαν οι τιμές των μετοχών στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, η αγορά τελικά έκλεισε με πτώση, συμπληρώνοντας δέκα πτωτικές συνεδριάσεις: ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.176,88 μονάδες με απώλειες 0,96%.
Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει ανώτερη τιμή στις 1.198,24 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,85%.
Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση 5,93%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,963 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,59% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,95%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Marfin Popular Bank (+4,26%), του ΟΠΑΠ (+2,21%), της ΔΕΗ (+0,88%) και της Coca Cola 3E (+0,32%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-6,20%), του ΟΤΕ (-3,95%), της Εθνικής (-3,67%) και της Βιοχάλκο (-3,29%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης +9,76% και των Ταξιδιών +2,00%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ασφαλειών -4,08%, των Τηλεπικοινωνιών -3,95% και των Κατασκευών -2,48%.
Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 68 πτωτικά και 51 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ(κο) +18,75%, Πήγασος +12,50%, Μπουτάρης(κ) +12,50% και Σωληνουργεία Κορίνθου +10,28%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μαϊλλης -15,38%, Atebank -14,93%, Sato – 12,50% και Μοχλός -11,11%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΜΕΓΑ: Ηγετική παρουσία με ελληνική υπογραφή
- Στάρμερ: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά
- Τζάστιν Μπίμπερ, φαινόμενο ετών 32: Το YouTube, η ευχή της μάνας και η επόμενη μέρα
- Στην κορυφή της τηλεθέασης οι ενημερωτικές εκπομπές του MEGA τον Φεβρουάριο
- Επιστροφή-θρίλερ για τον Σιδηρόπουλο και τη διαιτητική ομάδα του από το Ριάντ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ γρήγορα – Εάν χρειαστεί θα στείλουμε στρατό
- Η Μοσάντ γνώριζε ακόμα και τη θέση του Χαμενεΐ στο σημείο της δολοφονίας του
- MEGA και το MEGA News πρώτοι στα γεγονότα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442