Σε 48ωρη κινητοποίηση προχωρά στις 28 και 29 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, συμμετέχοντας στην γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς το Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του «να συσπειρωθούν, και μαζικά, οργανωμένα, συντονισμένα να αντιδράσουν στη νέα λυσσασμένη εφόρμηση της τρόικας και των εγχώριων διαχειριστών της πολιτικής ζωής, ενάντια στα κοινωνικά, εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Καλεί επίσης «όλο τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους και να αντιταχθεί στο σχεδιαζόμενο ‘ιστορικό πισωγύρισμα’».

«Ο ‘ανασχηματισμένος’ νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με προσποιητή συμπόνια, παραδέχτηκε ότι τα νέα μέτρα είναι ‘βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα’, ωστόσο ‘υποχρεώνεται’ να τα λάβει διότι ‘μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη’. Όμως η πραγματική αδήριτη εθνική ανάγκη είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό το μήνυμα θα δοθεί ηχηρό στην απεργία της 28ης και 29ης Ιούνη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ