Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ την Τρίτη
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, καθώς τα μακροοικονομικά της Κίνας οδήγησαν στην επιστροφή της αισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάκαμψη. Τις 12.000 μονάδες που είχε χάσει την προηγούμενη εβδομάδα ανέκτησε ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, έπειτα και από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, καθώς τα μακροοικονομικά της Κίνας οδήγησαν στην επιστροφή της αισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάκαμψη. Τις 12.000 μονάδες που είχε χάσει την προηγούμενη εβδομάδα ανέκτησε ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, έπειτα και από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη, και ενώ οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εξέταζαν στο Eurogroup τις διαθέσιμες επιλογές στο ζήτημα της Ελλάδας, οι μετοχές των περισσότερων χρηματοπιστωτικών έκλεισαν στο πράσινο (όπως των BNP Paribas, Banco Santander, Deutsche Bank, Unicredit).
Στη Νέα Υόρκη, η μικρότερη του αναμενόμενου μείωση των λιανικών πωλήσεων το Μάιο (κατά 0,2%, έναντι εκτιμήσεων 0,5%) ευνόησε το κλίμα στην αγορά.
Ενισχυμένη, μεταξύ άλλων, και η μετοχή της Home Depot ενώ στο πράσινο, μετά τα ισχυρά της αποτελέσματα, η Best Buy. Η ανάκαμψη της τιμής του αργού οδήγησε επίσης υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 1,7% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,5%. Υψηλότερα κατά 0,5% κατέγραψε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.070,32 μονάδες με άνοδο 0,98% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,5%. Κατά 1,2% ενισχύθηκε και ο S&P500.